Bezoektijden veranderen niet door avondklok

Vanaf zaterdag 23 januari hebben we in Nederland een avondklok tussen 21:00 en 04:30 uur. Onze bezoekregeling wijzigt niet. Heeft u een afspraak na 21:00 uur? Neem dan het formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ mee.

De bezoektijden en -regeling veranderen niet. Dit betekent dat een patiënt dagelijks tussen 18:00 en 20:00 uur één bezoeker mag ontvangen.

Afspraken in de avond

Moet u tussen 21:00 en 04:30 uur van/naar het ziekenhuis? Dan dient u altijd het formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ bij te hebben waarin staat waarom u tijdens de avondklok op straat bent. Deze verklaring staat op de website van de Rijksoverheid: Formulier ‘Eigen verklaring avondklok

Daarnaast kunt u, als bewijs dat u van/naar het ziekenhuis reist, uw afspraakbrief meenemen. Dit kan op papier of digitaal via bijvoorbeeld uw telefoon. Heeft u geen papieren bevestiging, maar wilt u er wel graag een? Dan kunt u inloggen via het patiëntenportaal MijnCatharina en zelf de bevestiging uitprinten. Let op: bij een calamiteit (spoedzorg) is er geen bewijs nodig.