Catharina Ziekenhuis versoepelt maatregelen

In de buitenwereld zijn de coronamaatregelen al enige tijd versoepeld. In ons ziekenhuis zien we het aantal patiënten en medewerkers met corona sinds afgelopen week dalen. Daarom laten we in ons ziekenhuis de meeste coronamaatregelen los.

Catharina Ziekenhuis versoepelt de maatregelen

Onze versoepelingen

Heb je een afspraak in ons ziekenhuis? Dan mag je begeleiding meenemen. Voor jou en je begeleiding geldt wel: kom niet naar het ziekenhuis als je corona-klachten hebt. Heb je klachten? Neem dan contact met ons op om na te gaan of je afspraak door kan gaan.

Kom je op bezoek? Ook dan geldt: kom niet als je klachten hebt. De algemene bezoektijden zijn dagelijks tussen 16.00 en 20.00 uur. Voor één directe naaste van de patiënt (partner, kind, ouder) geldt een uitzondering: het is mogelijk om van 11.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 21.00 uur aanwezig te zijn. Van 13.00 tot 14.00 uur is het rustuur voor onze patiënten.

Voor een paar afdelingen gelden aparte bezoektijden. Op de pagina bezoektijden vind je een actueel overzicht van onze bezoektijden.

Mondkapje niet meer verplicht

Als je klachtenvrij bent, hoeven patiënten en bezoekers in het ziekenhuis geen mondkapje te dragen. Wel vragen we iedereen om bij binnenkomst de handen te desinfecteren. Voor patiënten en bezoekers die nog wel een mondkapje willen dragen, liggen bij alle ingangen mondkapjes klaar.

Patiënten die het ziekenhuis vanwege corona-gerelateerde klachten bezoeken, worden dringend geadviseerd een mondneusmasker type IIR te dragen. Patiënten kunnen daarvoor mondneusmaskers type IIR pakken bij de hoofdingang, poliklinieken en verpleegafdelingen.

Onze medewerkers dragen een mondkapje als zij binnen de 1,5 meter zorg verlenen. Dat blijven zij ook doen.

De 1,5 meter afstandsregel is in het ziekenhuis verdwenen. Ook het maximum aantal personen in de liften is opgeheven en wachtruimtes zijn weer voor 100 procent beschikbaar. Ook de verplichte looproute in de centrale hal behoort tot het verleden.

Telefonische- en videoconsulten blijven

De coronacrisis heeft ook nieuwe digitale inzichten gegeven, zoals het invoeren van telefonische- en videoconsulten. Daar blijven we zoveel mogelijk gebruik van maken. Het is aan je behandelaar welk middel voor je afspraak wordt ingezet.

Basisregels

Naast alle versoepelingen blijven natuurlijk in het ziekenhuis de basisregels van kracht:

  • Desinfecteer je handen bij binnenkomst;
  • Hoest of nies in de elleboog;
  • Kom niet naar het ziekenhuis met klachten die passen bij het coronavirus óf laat je eerst testen op het coronavirus voor je naar het ziekenhuis komt;
  • Kom niet te vroeg voor je afspraak naar het ziekenhuis;
  • Wij schudden geen handen meer, maar begroeten u met een glimlach!

Als iedereen zich aan bovenstaande maatregelen houdt, houden we het veilig in ons ziekenhuis.

© 2022 Catharina Ziekenhuis - Alle rechten voorbehouden