Corona-update: wel of geen mondkapjes?

Het dragen van een mondkapje in het ziekenhuis is vanaf zaterdag 26 juni niet meer verplicht. Wel blijft de 1,5 meter maatregel nog van kracht en waar die niet gewaarborgd kan worden, blijft het dragen van een mondkapje verplicht. Komt u alstublieft alleen naar uw afspraak. Hoe minder mensen in het ziekenhuis, hoe beter. Als alleen komen niet mogelijk is, dan is 1 begeleider per patiënt toegestaan.

Dit betekent dat het dragen van een mondkapje in de publieke ruimte zoals de centrale hal, de liften en de gangen niet verplicht is. Ook tijdens bezoektijden op de verpleegafdelingen is het dragen van een mondkapje niet meer nodig. Wel houden we te allen tijde 1,5 meter afstand.

Wél een mondkapje

in de wachtruimtes en behandelkamers van de polikliniek is het houden van 1,5 meter afstand echter niet altijd mogelijk. Daarom geldt hier nog wél een mondkapjesplicht. Patienten en bezoekers mogen hier hun eigen mondkapje dragen. Wie geen mondkapje bij zich heeft, krijgt deze uitgereikt van een medewerker van de polikliniek.

Bezoektijden

De bezoektijden zijn aangepast vanwege het coronavirus. Bekijk hier de actuele bezoektijden.

Niet gebeld? Dan gaat uw operatie/afspraak door

U wordt gebeld als uw operatie of afspraak niet doorgaat. Als u geen telefoontje krijgt, dan gaat uw operatie/afspraak gewoon door en kunt u veilig naar ons ziekenhuis komen. Wij verzoeken u om ons niet te bellen voor informatie over uw operatie. Zo blijven wij telefonisch bereikbaar voor patiënten van wie de operatie wél is uitgesteld.

Polikliniek- en dagbehandelingen

De meeste afspraken op de polikliniek en een deel van de afspraken voor dagbehandeling gaan wel door. Om de zorg toegankelijk te houden, zetten we waar mogelijk digitale middelen in. We doen dit onder andere door telefonische consulten en via het patiëntenportaal MijnCatharina. Dit blijven we doen. Heeft u een afspraak waarvoor u naar het Catharina Ziekenhuis moet komen? Weet dan dat veiligheid voor u en onze medewerkers voorop staat. Daarom zijn er aangepaste bezoektijden en gelden er specifieke maatregelen in het Catharina Ziekenhuis. Kan uw afspraak niet doorgaan? Dan wordt u gebeld.

Vragen?

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft en doen in deze Q&A ons uiterste best om alle vragen te beantwoorden. Wij verzoeken u nogmaals om geen telefonisch contact op te nemen met het ziekenhuis om te vragen of uw afspraak doorgaat. Wij bellen u als uw afspraak niet door gaat.

Zeer vervelend

Wij begrijpen dat de huidige situatie heel vervelend is en wij vragen u om begrip. We houden u op de hoogte als er meer versoepelingen mogelijk zijn.