Hart&Vaatcafé

mei 23 do
Wanneer:
Donderdag 23 mei 2019 van 18:30 tot 20:30 uur
Donderdag 03 oktober 2019 van 18:30 tot 20:30 uur
Donderdag 21 november 2019 van 18:30 tot 20:30 uur
Locatie:
Congreszaal, Catharina Ziekenhuis

Elke twee maanden organiseert Harteraad samen met het Hart- en Vaatcentrum van het Catharina Ziekenhuis een Hart&Vaatcafé.

Let op: het Hart&Vaatcafe van donderdag 29 november 2018 wordt verplaatst naar donderdag 21 maart 2019. Het onderwerp is dan hartkleppen: 'Tavi (klepimplantatie via de lies) versus Hartklepoperatie'.

Dr. Pim Tonino, cardioloog, en Drs. Kayan Lam, hartchirurg, vertellen over hartkleppen, wanneer is het beste moment van vervanging, welke klepkeuze heeft de patiënt en wat zijn de voor- en nadelen van de diverse kleppen. Wanneer adviseert men een TAVI (klepimplantatie via de lies m.b.v. een catheter) of wanneer kiest men toch liever voor een hartklepoperatie via de borstkas.

Wat is het Hart&Vaatcafé?

Het Hart&Vaatcafé is een ontmoetingsplaats voor hartpatiënten, partners, familie, mantelzorgers, zorgverleners en andere belangstellenden. Zij kunnen er ervaringen uitwisselen, tips en informatie opdoen, vragen stellen, zorgen bespreken en informatiestands bezoeken. Zorgverleners zoals cardiologen, cardiothoracaal chirurgen en vaatspecialisten kunnen via het Hart&Vaatcafé extra informatie geven en kennis delen.

Thema en programma

Bij ieder Hart&Vaatcafé staat een ander thema centraal. Eén of meerdere sprekers geven hierover een presentatie en een ervaringsdeskundige deelt zijn verhaal. Na de pauze worden vragen van de bezoekers aan het panel gesteld. Het Hart&Vaatcafé wordt gehouden van 18.30 tot 20.30 uur.

De bijeenkomsten zijn laagdrempelig, interactief en gratis. Het aantal plaatsen is beperkt. Meldt u zich dus op tijd aan.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden kan alleen via de website van Harteraad: www.harteraad.nl/agenda/hartvaatcafe-eindhoven-hartkleppen

Deel deze pagina

Agendaoverzicht Catharina