Hart&Vaatcafé

okt 3 do
Wanneer:
Donderdag 03 oktober 2019 van 18:30 tot 20:30 uur
Donderdag 21 november 2019 van 18:30 tot 20:30 uur
Locatie:
Congreszaal, Catharina Ziekenhuis

Elke twee maanden organiseert Harteraad samen met het Hart- en Vaatcentrum van het Catharina Ziekenhuis een Hart&Vaatcafé.

Het onderwerp voor donderdag 3 oktober is: ‘Endocarditis'

Iedereen kan endocarditis krijgen. Endocarditis is een infectie van het endocard, de binnenbekleding van het hart, bloed- en lymfevaten en/ of hartkleppen. Hoe kom je eraan? Wie loopt het meeste risico en hoe kunnen we het voorkomen?

Inschrijven voor dit Hart&Vaatcafé kan vanaf donderdag 22 augustus via deze link.

Thema bijeenkomst 21 november

Het thema van het Hart&Vaatcafé op 21 november is 'Hartkleppen: TAVI versus hartklepoperatie'. Dit is een herhaling van de bijeenkomst op 21 maart jl. Deze wordt herhaald in verband met de grote belangstelling voor dit thema. Vanaf 10 oktober kunt u zich aanmelden voor deze bijeenkomst.

Wat is het Hart&Vaatcafé?

Het Hart&Vaatcafé is een ontmoetingsplaats voor hartpatiënten, partners, familie, mantelzorgers, zorgverleners en andere belangstellenden. Zij kunnen er ervaringen uitwisselen, tips en informatie opdoen, vragen stellen, zorgen bespreken en een informatiestand bezoeken. Zorgverleners zoals cardiologen, hartchirurgen en vaatspecialisten kunnen via het Hart&Vaatcafé extra informatie geven en kennis delen.

Thema en programma

Bij ieder Hart&Vaatcafé staat een ander thema centraal. Eén of meerdere sprekers geven hierover een presentatie of vertellen hun verhaal. Na de pauze gaan de bezoekers met elkaar in gesprek onder begeleiding van een professional en aan het einde van de avond worden nog eventuele vragen aan de sprekers gesteld. Het Hart&Vaatcafé wordt gehouden van 18.30 tot 20.30 uur in de Congreszaal van het Catharina Ziekenhuis.

De bijeenkomsten zijn laagdrempelig, interactief en gratis.

Deel deze pagina

Agendaoverzicht Catharina