HartVaatCafe: Ritmestoornissen Webinar

-

Het hart heeft een eigen prikkelgeleidingssysteem wat de hartspier stimuleert om samen te trekken waardoor het hart optimaal bloed kan rondpompen. Als dit systeem niet goed werkt spreek je van een hartritmestoornis, wat de pompfunctie van het hart op allerlei manieren kan beïnvloeden en verzwakken en in zeldzame gevallen zelfs kan leiden tot een plotselinge hartdood. Een ICD, een apparaatje wat in kan grijpen bij gevaarlijke ritmestoornissen, kan tot één van de oplossingen behoren!

Meestal is een afwijkend hartritme vrij onschuldig maar wel vervelend.

  • Pepijn van der Voort, cardioloog, geeft informatie over ritmestoornissen en een ICD implantatie.
  • Karen Boereboom en Anja Luyten, verpleegkundigen geven uitleg over de implantatie, de leefregels en het leven met een ICD.
  • En een ervaringsdeskundige vertelt over het leven met een ICD.

 

Wat is het Hart&Vaatcafé?

Het Hart&Vaatcafé is een ontmoetingsplaats voor hartpatiënten, partners, familie, mantelzorgers, zorgverleners en andere belangstellenden. Zij kunnen er ervaringen uitwisselen, tips en informatie opdoen, vragen stellen, zorgen bespreken en een informatiestand bezoeken. Zorgverleners zoals cardiologen, hartchirurgen en vaatspecialisten kunnen via het Hart&Vaatcafé extra informatie geven en kennis delen.

Thema en programma

Bij ieder Hart&Vaatcafé staat een ander thema centraal. Eén of meerdere sprekers geven hierover een presentatie of vertellen hun verhaal. Na de pauze gaan de bezoekers met elkaar in gesprek onder begeleiding van een professional en aan het einde van de avond worden nog eventuele vragen aan de sprekers gesteld. Het Hart&Vaatcafé wordt gehouden van 18.30 tot 20.30 uur. Soms online, soms in de Congreszaal van het Catharina Ziekenhuis.

De bijeenkomsten zijn laagdrempelig, interactief en gratis.

Aanmelden

Deelname is gratis. U kunt zich hier aanmelden.

U krijgt na aanmelding voor het Webinar een link toegestuurd waarmee u snel, veilig en eenvoudig toegang krijgt tot onze live-presentatie. Middels uw inschrijving geeft u toestemming dat wij de inloggegevens en instructie naar u mogen mailen.

Bij vragen kunt u mailen naar: hartweek@catharinaziekenhuis.nl


© 2023 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden