IC-café in de regio

- ‘t Patronaat, Blaarhemseweg 18 in Veldhoven

Hoe geef je je leven weer vorm na een verblijf op de Intensive Care (IC)? Het verblijf op de IC kan voor veel patiënten en hun naasten een heftige, emotionele gebeurtenis zijn, die ook na ontslag uit het ziekenhuis impact kan hebben. Máxima MC en het Catharina Ziekenhuis organiseren samen een IC-café. Tijdens het IC-café staan onderwerpen centraal die te maken hebben met een verblijf op de IC. Een bijeenkomst waar het uitwisselen van informatie, het beantwoorden van vragen en het geven en ontvangen van steun centraal staat. Ons streven is om de bijeenkomsten op locatie te organiseren (’t Patronaat te Veldhoven). Wanneer de Covidmaatregelen aangescherpt worden zal overgegaan worden op een digitale bijeenkomst. (Zoom); we zullen dit uiterlijk 5 dagen vooraf, via het mailadres waarmee u zich opgegeven hebt, communiceren.

IC-café in de regio
Hoe geef je je leven weer vorm na een verblijf op de Intensive Care (IC)? Het verblijf op de IC kan voor veel patiënten en hun naasten een heftige, emotionele gebeurtenis zijn, die ook na ontslag uit het ziekenhuis impact kan hebben. Máxima MC en het Catharina Ziekenhuis organiseren samen een IC-café. Tijdens het IC-café staan onderwerpen centraal die te maken hebben met een verblijf op de IC. Een bijeenkomst waar het uitwisselen van informatie, het beantwoorden van vragen en het geven en ontvangen van steun centraal staat.

Ons streven is om de bijeenkomsten op locatie te organiseren (’t Patronaat te Veldhoven). Wanneer de Covidmaatregelen aangescherpt worden zal overgegaan worden op een digitale bijeenkomst. (Zoom); we zullen dit uiterlijk 5 dagen vooraf, via het mailadres waarmee u zich opgegeven hebt, communiceren.

Onderwerpen en data

  • Maandag 20 september 2021, Spierzwakte
  • Maandag 22 november 2021, Cognitieve stoornissen (geheugen-en concentratieproblemen)

Tijd

Van 19.30 tot 21.00 uur

Voor wie

De avond is bedoeld voor alle ex-IC patiënten en/of naasten. Dus niet alleen voor mensen die in het Catharina ziekenhuis of Máxima MC opgenomen zijn geweest. Ook huisartsen zijn van harte welkom. Zorgverleners en ervaringsdeskundigen zullen u informatie geven over dit onderwerp. Er is alle ruimte voor vragen, maar vooral ook voor contact met elkaar, zodat u uw ervaringen kunt uitwisselen met anderen en van elkaar kunt horen hoe anderen omgaan met het leven na de intensive care.

Aanmelden is niet nodig

U hoeft zicht niet aan te melden voor dit evenement. U kunt vrij inlopen.

Heeft u vragen over deze bijeenkomst> Mail dan naar  ICcafe@mmc.nl.
Voor meer informatie kunt u kijken op www.icconnect.nl en op de websites van beide ziekenhuizen.

 

 

© 2023 Catharina Ziekenhuis - Alle rechten voorbehouden