Patiëntendag over endeldarmkanker in het Catharina Ziekenhuis (maandag 20 maart 2023)

- Congreszaal van het Catharina Ziekenhuis

Het Catharina Kanker Instituut houdt maandag 20 maart een patiëntendag over de behandeling van en het leven met endeldarmkanker. De dag begint om 13.00 uur in de congreszaal van het Catharina Ziekenhuis en is bedoeld voor patiënten met endeldarmkanker en hun naasten.

Tijdens de bijeenkomst worden bezoekers bijgepraat over nieuwe ontwikkelingen rondom endeldarmkanker en komen tal van onderwerpen voorbij over de gevolgen die de behandeling van deze vorm van kanker heeft. Zo vertellen specialisten over de lichamelijke gevolgen van de behandeling zoals incontinentie en seksualiteit. Ook wordt stilgestaan bij de mentale gevolgen van het hebben van endeldarmkanker. Een ouderengeneeskundige gaat in op de oudere patiënt met endeldarmkanker en een medisch-oncoloog gaat het gesprek aan over de voor- en nadelen van chemotherapie.

Onco-café Endeldarmkanker

Om 16.30 uur begint het ‘Onco-café Endeldarmkanker’. Bezoekers kunnen zelf laagdrempelig in gesprek met deskundigen over onderwerpen. Alleen luisteren mag natuurlijk ook. Er zijn specialisten beschikbaar op het gebied van voeding en bewegen, de behandeling en de gevolgen van het leven met kanker, het hebben van een stoma, ondersteunende zorg buiten het ziekenhuis, Stichting Darmkanker en hoe kan ik als patiënt zelf bijdragen aan verbetering van de zorg. 

Download het programma

Vooraf aanmelden

De bijeenkomst op maandag 20 maart is gratis te bezoeken. Aanmelden kan door een mail te sturen naar  vscolorectaal@catharinaziekenhuis.nl.
Vermeld uw naam, telefoonnummer en het aantal personen.

 

Landelijk verwijscentrum

Het Catharina Ziekenhuis is gespecialiseerd in vroege opsporing van endeldarmkanker en is tevens een landelijk verwijscentrum voor complexe endeldarmkanker. Tweederde van de Nederlandse patiënten met complexe endeldarmkanker wordt doorverwezen naar het Catharina Kanker Instituut. Regelmatig komen patiënten die elders niet meer te behandelen zijn naar dit ziekenhuis om hier met succes te worden behandeld. Door de jarenlange expertise en de vele patiënten die inmiddels in het Catharina Ziekenhuis behandeld zijn, is ook die vaardigheid van een heel hoog niveau.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden