IC-café: Hoe pak je het leven weer op na een IC-opname

- ‘t Patronaat, Blaarthemseweg 18 in Veldhoven

IC-café in de regio
Hoe geef je je leven weer vorm na een verblijf op de Intensive Care (IC)? Het verblijf op de IC kan voor veel patiënten en hun naasten een heftige, emotionele gebeurtenis zijn, die ook na ontslag uit het ziekenhuis impact kan hebben.
Máxima Medisch Centrum en het Catharina Ziekenhuis organiseren samen een IC-café. Tijdens het IC-café staan onderwerpen centraal die te maken hebben met een verblijf op de IC.
Een bijeenkomst waar het uitwisselen van informatie, het beantwoorden van vragen en het geven en ontvangen van steun centraal staat. De bijeenkomsten worden georganiseerd in ’t Patronaat te Veldhoven. Wanneer bijeenkomsten, ten gevolge van de Covid-maatregelen, niet toegestaan zijn, zal worden overgegaan op een digitale bijeenkomst middels ZOOM.

Onderwerpen en data
•Maandag 21 februari 2022 PICS/PICS-F(Post Intensive Care Syndroom-Familie)
•Maandag 16 mei 2022 Hoe pak je het leven weer op na een IC-opname
•Maandag 19 september 2022 Delier
•Maandag 28 november 2022 Zingeving en kwaliteit van leven na een IC-opname

Tijd
Van 19.30 tot 21.30 uur in het Patronaat, Blaarthemseweg 18 te Veldhoven

Voor wie
De avond is bedoeld voor alle ex-IC patiënten en/of naasten. Dus niet alleen voor mensen die in het Catharina ziekenhuis of Máxima Medisch Centrum opgenomen zijn geweest. Ook huisartsen zijn van harte welkom. Zorgverleners en ervaringsdeskundigen zullen u informatie geven over dit onderwerp. Er is alle ruimte voor vragen, maar vooral ook voor contact met elkaar, zodat u uw ervaringen kunt uitwisselen en van elkaar kunt horen hoe anderen omgaan met het leven na de intensive care.

Aanmelden is niet nodig

U hoeft zicht niet aan te melden voor dit evenement. U kunt vrij inlopen.

Heeft u vragen over deze bijeenkomst> Mail dan naar  ICcafe@mmc.nl.
Voor meer informatie kunt u kijken op www.icconnect.nl en op de websites van beide ziekenhuizen.

 

 


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden