ECD\Training

Het ECD biedt verschillende mogelijkheden voor het opleiden van personen in uw organisatie op het gebied van decontaminatie.

Training MSMH’s

Voor medewerkers steriele medische hulpmiddelen (MSMH) op de CSA is een opfriscursus ontwikkeld die zich richt op de basale principes van desinfectie en sterilisatie. Deze training bestaat uit één of meerdere dagen en wordt ingevuld op basis van de scholingsbehoefte en kan zowel centraal als op locatie (incompany) georganiseerd worden. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via de contactpagina.

Scholingsprogramma voor  DSMH’s

Dit jaar start het curriculum  DSMH vanuit het ECD. Deze opleiding is tot stand gekomen en samenwerking met de VDSMH en sluit aan op de nieuwe opleidingsvereisten. De opleiding richt zich op het aanleren van basiskennis en het toepassen van deze kennis in de praktijk. We gaan in op wet- en regelgeving, microbiologie, onderliggende fysische en chemische principes ten aanzien van reiniging, desinfecties en sterilisatie. Daarnaast is er tijd ingeruimd voor de rol van deskundigen in (ziekenhuis)organisaties. De totale opleiding bestaat uit 5 modules. Iedere module bevat verschillende leervormen. Presentaties worden afgewisseld met practica, workshops, zelfstudie en huiswerkopdrachten. De opleiding kan als geheel of per module worden gevolgd en is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde DSMH’s. Ook ander disciplines (DSRD, deskundige infectie preventie, afdelingsmanagers) kunnen zich inschrijven. We gaan uit van een HBO ingangsniveau.

Module 1: Introductie (wet- en regelgeving)
Module 2: Basale natuur- en scheikunde
Module 3: Kwaliteits management
Module 4: Microbiologie
Module 5: Organisatie en management

M1 Introductie (wet-en regelgeving) 16-06-21
M2 dag 1 Basale natuur- en scheikunde 17-06-21
M3 dag 1 Kwaliteits management 16-09-21
M1 dag 2 Introductie (wet-en regelgeving) 22-09-21
M2 dag 2 Basale natuur- en scheikunde 23-09-21
M3 dag 2 Kwaliteits management 20-10-21
M4 dag 1 Microbiologie 21-10-21
M5 dag 1 Organisatie en management 17-11-21
M4 dag 2 Microbiologie 24-11-21
M5 dag 2 Organisatie en management januari

Kosten bedragen € 400,–(*) per dag (ex.BTW). Leermaterialen, catering en diner bij een twee opeenvolgende cursus dagen is inbegrepen.
Eventuele overnachting kan verzorgd worden tegen geringe meerprijs.

(*) Bij  annuleringen binnen 14 dagen voor aanvang wordt 75% van de kosten in rekening gebracht. Bij annuleringen binnen 48 uur voor aanvang worden de volledige kosten in rekening gebracht.

Accreditatie SVN 10 punten per module.
Accreditatie VDSMH is aangevraagd.

Neem voor inschrijving en/of extra informatie contact op met excellencecentredecontamination@catharinaziekenhuis.nl

Symposia

Gedurende het jaar worden er meerdere symposia georganiseerd over actuele onderwerpen en/of vragen die in het veld leven. Zie agenda.