dr. I.T.M.A. (Ilse)  Overdevest

Aangesteld
BIG registratienr.
69065624701

Als arts-microbioloog heb ik veel verschillende taken. In het laboratorium volgen mijn collega’s en ik steeds de nieuwste technieken en optimaliseren we de diagnostische processen. Kwaliteit is daarbij een belangrijke factor. Aan de andere kant heb ik taken in de kliniek. In de kliniek zorgen we ervoor dat bij patiënten met een vermoede infectie de diagnostiek zo optimaal mogelijk wordt ingezet. Ook het tijdig instellen van de juiste behandeling is vaak een uitdaging. De afwisseling van de klinische taken met de taken op het laboratorium vind ik erg leuk. Medische microbiologie is een dynamisch vak; regelmatig zijn er weer nieuwe uitbraken of (import van) nieuwe infectieziekten waarop geanticipeerd moet worden. De laatste jaren is daar de toename van antibiotica resistentie bij gekomen. Op dit onderwerp ben ik in april 2015 gepromoveerd.

Aandachtsgebieden

• Antibiotic stewardship/Ateam
  • Antibiotica resistentie
  • Kwaliteit