dr. M.C.A. (Marjolijn)  Wegdam-Blans

dr. M.C.A. (Marjolijn) Wegdam-Blans

Arts-Microbioloog
Afdeling(en)
Medische microbiologie
Aangesteld
BIG registratienr.
49046989001

Als arts-microbioloog ben je betrokken bij zowel de diagnostiek als bij de behandeling van patiënten met infectieziekten. De diagnostiek, zoals urinekweek en antistofbepalingen, geschiedt in het medisch microbiologisch laboratorium van stichting PAMM. Dit laboratorium verzorgt de microbiologie voor de andere drie ziekenhuizen, de huisartsen en verpleeghuizen in de regio Brabant Zuidoost.

Als arts-microbioloog heb je geen eigen polikliniek, maar ben je nauw betrokken bij de behandeling van patiënten met infectieziekten en bij de infectiepreventie in het ziekenhuis. We werken samen met de artsen infectieziekten van de GGD Brabant Zuidoost in het kader van uitbraak management, zoals bij Q-koorts en de mexicaanse griep.

Na mij promotie over diagnostiek van Q-koorts ben ik betrokken gebleven bij het onderzoek en behandeling van patiënten met chronische Q-koorts. Van oorsprong ben ik geen Brabantse, maar ik woon er met man en kinderen nu al enkele jaren met veel plezier. In de vakanties maak ik graag meerdaagse wandelingen in de Alpen.

Aandachtsgebieden

  • Infectieziektenserologie
  • Q-koorts
  • Infectiepreventie

Opleidingen & ervaringen

  • 2013: Promotie aan de Maastricht University. Titel proefschrift: ‘Diagnostic challenges during the Dutch Q fever outbreak’
  • 1998-2004: Medische Microbiologie, UMCU en Diakonessenhuis, Utrecht

Lidmaatschappen

Nederlandse Vereniging van Medische Microbiologie

Publicaties

Zie www.pubmed.com voor een volledig overzicht

© 2022 Catharina Ziekenhuis - Alle rechten voorbehouden