Columns overleden longkankerpatiënt Hans Vogels gebundeld en te koop via bol.com

Eindhoven, 30 juni 2015 - De bijzondere columns van Hans Vogels over zijn laatste levensfase zijn gebundeld in een boekje: Tijd. De Brabander schreef vijf maanden lang over zijn naderende levenseinde in het Eindhovens Dagblad. In samenwerking met het Catharina Ziekenhuis zijn deze columns nu uitgegeven en te koop via bol.com. De opbrengst gaat naar inloophuis de Eik in Eindhoven, dat mensen met kanker en hun naasten ondersteunt.

Begin 2014 werd ongeneeslijke longkanker ontdekt bij Hans Vogels. In de zomer van datzelfde jaar besloot de Brabander na drie chemokuren af te zien van verdere behandeling. Hij hoopte daarmee op een aangenamere laatste levensfase. Over die keuze en zijn nadere levenseinde schreef hij wekelijks - en toen zijn gezondheid harder achteruit ging tweewekelijks - een mooi verhaal in de krantenrubriek ‘Tijd’ in het Eindhovens Dagblad. Hij overleed op Tweede Paasdag van dit jaar op 64-jarige leeftijd.

Hans Vogels Tijd

Troost en inspiratie

Vogels zocht afgelopen  najaar zelf contact met het Eindhovens Dagblad. “Los van dat het leuk is om te doen, en een element van ijdelheid, hoop ik veel mensen aan te zetten tot nadenken. Al is het maar een beetje”, vertelde hij eind maart over zijn wens om te schrijven. Die insteek lukte. Iedere week mailden lezers hem om te vertellen dat ze troost en inspiratie uit zijn columns putten.

Het 105 pagina’s tellende boek  is voor 9,95 euro (incl. verzendkosten) te koop via bol.com en voor 5 euro verkrijgbaar in de Bloemen en Giftshop in de centrale hal van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

Deel deze pagina

Nieuwsoverzicht Catharina Ziekenhuis