Opbrengst boek longkankerpatiënt overhandigd aan inloophuis De Eik

De verkoop van het boek ‘Tijd’ van de overleden longkankerpatiënt Hans Vogels heeft € 2007 opgeleverd. In het boek zijn de columns uit het Eindhovens Dagblad over de laatste levensfase van Vogels, in samenwerking met het Catharina Ziekenhuis, gebundeld. Het opgehaalde bedrag is dinsdagmiddag door Lotte Vogels, dochter van Hans Vogels, Anita Hazenveld, zijn partner, en longarts Ben van den Borne van het Catharina Ziekenhuis overhandigd aan directeur Saskia van Vliet van inloophuis De Eik. De Eik ondersteunt mensen met kanker en hun naasten. 

Begin 2014 werd ongeneeslijke longkanker ontdekt bij Hans Vogels. In de zomer van datzelfde jaar besloot de Brabander na drie chemokuren af te zien van verdere behandeling. Hij hoopte daarmee op een aangenamere laatste levensfase. Over die keuze en zijn nadere levenseinde schreef hij wekelijks - en toen zijn gezondheid harder achteruit ging tweewekelijks - een mooi verhaal in de krantenrubriek ‘Tijd’ in het Eindhovens Dagblad. Hans Vogels overleed op Tweede Paasdag 2015 op 64-jarige leeftijd.

Overhandiging cheque De Eik

Troost en inspiratie

Vogels zocht zelf contact met het Eindhovens Dagblad. “Los van dat het leuk is om te doen, en een element van ijdelheid, hoop ik veel mensen aan te zetten tot nadenken. Al is het maar een beetje”, vertelde hij eind maart vorig jaar over zijn wens om te schrijven. Die insteek lukte. Iedere week mailden lezers hem om te vertellen dat ze troost en inspiratie uit zijn columns putten.

De columns zijn na de dood van Vogels in april 2015 in samenwerking met het Catharina Ziekenhuis gebundeld in het boek ‘Tijd’.  Het 105 pagina’s tellende boek  is nog altijd voor 5 euro verkrijgbaar in de Bloemen en Giftshop in de centrale hal van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. De opbrengst gaat naar inloophuis De Eik.

Deel deze pagina

Nieuwsoverzicht Catharina Ziekenhuis