‘Catharina Ziekenhuis draait mee in de top van de nationale en internationale wereld’

Eindhoven is de vijfde grootste stad van Nederland met veel faciliteiten, maar om bij het dichtstbijzijnde academisch ziekenhuis te komen moeten Eindhovenaren bijna een uur rijden. Is dit erg? Nee hoor, want het Catharina Ziekenhuis vult dit gat op en fungeert feitelijk als een (semi)-academisch ziekenhuis. In het Catharina Ziekenhuis werken bijvoorbeeld acht hoogleraren; daarmee is het ziekenhuis landelijk koploper onder de niet-academische centra.

Daarmee draait het Catharina Ziekenhuis mee in de top van de nationale en internationale medische werreld. Het Catharina Ziekenhuis is ook een opleidingsziekenhuis. Jonge artse in opleiding leren daar in de praktijk, de vaardigheden en de kennis die nodig is om een medisch specialisme te beheersen.

  • prof. dr. Pijls

    cardioloog

  • prof. dr. Rutten

    chirurg-oncoloog

Een journalist van het Eindhovens Dagblad interviewde cardioloog prof. dr. Nico Pijls en chirurg-oncoloog prof. dr. Harm Rutten van het Catharina Ziekenhuis over onder meer het opleiden van jonge artsen, wetenschappelijk onderzoek en het verschil in de zorg tussen vroeger en nu.

Lees het artikel in het Eindhovens Dagblad


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden