'Vrouwen met een verdenking op borstkanker zien we binnen 24 uur'

Het borstkankercentrum van het Catharina Ziekenhuis mag als enige centrum van Nederland het internationale Eusoma-certificaat blijven dragen; een belangrijke internationale erkenning van medisch borstkankerspecialisten uit Europa. Het team van het borstkankercentrum heeft deze belangrijke erkenning gevierd. “Het is een belangrijke accreditatie waar we ontzettend trots op zijn. De effort hiervoor ligt bij het complete team”, benadrukt chirurg oncoloog dr. Yvonne van Riet.

"Als Raad van Bestuur zijn wij er zeer trots op dat ons mammateam als eerste Nederlandse ziekenhuis het Eusoma keurmerk heeft gehaald en ook heeft behouden. Uit het veld horen wij dat vele ziekenhuizen hier met bewondering naar kijken. De zorg aan patienten met mammacarcinoom is een belangrijk onderdeel van een van onze speerpunten, het Catharina Kanker Instituut. Een internationaal gezaghebbend keurmerk geeft naar onze patienten extra vertrouwen dat ze in goede handen zijn", aldus Piet Batenburg, voorzitter van de Raad van Bestuur.

Top

Het borstkankercentrum behoort tot de top van borstkankercentra in Europa. Dr. van Riet is trots: “Wij werken in het centrum elke dag aan het verbeteren van onze zorg. Dat laten onze cijfers ook zien. Maar het gaat ons niet alleen om de cijfers. Het gaat ons ook om de juiste omgang met de vrouw met borstkanker. Maar dat is hen gelukkig ook niet ontgaan." Patiënten die ongerust zijn over een afwijking in de borst worden binnen 24 uur gezien. Bij het Mammacentrum van het Catharina Ziekenhuis kunnen ze de eerstvolgende werkdag terecht. Voor lichamelijk én beeldvormend onderzoek. De patiënt krijgt dezelfde dag nog de uitslag.

Binnen 24 uur

Van Riet: "Ons enthousiasme, warme benadering en strakke organisatie, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om vrouwen met een verdenking op borstkanker binnen 24 uur te zien, werden ook door de experts van Eusoma nog apart genoemd. Ik hoop dat dit niet alleen de onderzoekscommissie is opgevallen, maar belangrijker nog: dat alle vrouwen die wij behandelen dit zo ervaren. Want daar doen we het toch voor. Elke dag.” Eusoma bezoekt ziekenhuizen en kent het certificaat alleen aan een ziekenhuis toe als daar wordt voldaan aan de allerhoogste eisen in de borstkankerzorg.

Deel deze pagina

Nieuwsoverzicht Catharina Ziekenhuis