Voorleesfunctie beschikbaar op website Catharina Ziekenhuis

Op de website van het Catharina Ziekenhuis is voortaan een voorleesfunctie te vinden. Met deze toepassing worden teksten op de website hardop voorgelezen. Dit maakt de website toegankelijker.

Een voorleesfunctie is er niet alleen voor blinden en/of slechtzienden. Zij hebben vaak zelf voorzieningen hiervoor. De voorleesfunctie is er met name voor mensen die grote moeite hebben met lezen. Maar ook voor mensen met een leeshandicap, zoals personen met dyslexie, ouderen of zieken van wie het gezichtsvermogen afneemt. Doordat zij niet goed in staat zijn gedrukte of geschreven informatie te gebruiken, worden ze beperkt in hun functioneren.

Voorleesknop

Bezoekers van de website hebben de mogelijkheid om de pagina's en de patiënten folders (PDF documenten) te laten voorlezen. Het is ook mogelijk om een deel van de tekst te selecteren en te laten voorlezen. Voor het voorlezen van de webpagina's klikken bezoekers op de voorleesknop direct boven de teksten. Voor het voorlezen van een patiëntfolder klikt de bezoeker op het 'luidspreker' icoon achter de PDF link. Het PDF document wordt vervolgens geopend in een speciale applicatie. Per pagina kan worden gekozen om de informatie te laten voorlezen.

Nieuwsoverzicht Catharina Ziekenhuis