Heeft het Catharina Ziekenhuis een contract met uw zorgverzekeraar?

Het Catharina Ziekenhuis krijgt in deze periode veel vragen van patiënten of hun zorgverzekeraar voor 2017 een contract heeft afgesloten met het ziekenhuis. Om aan die vragen tegemoet te komen heeft het Catharina Ziekenhuis op zijn website een actueel overzicht gezet met alle verzekeraars die tot nu toe voor 2017 een contract hebben afgesloten voor minimaal de zorg uit het basispakket.

Tegen het einde van het jaar krijgen consumenten van hun zorgverzekeraar een polisaanbieding voor het aankomende jaar. Consumenten staan dan voor de keuze om de huidige zorgverzekering door te zetten of over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Het Catharina Ziekenhuis hoopt met dit overzicht deze beslissing wat makkelijker te maken.

Het ziekenhuis heeft op dit moment (woensdag 28 december 2016) met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten.

In het overzicht staan alle verzekeraars die de zorgkosten vergoeden uit het basispakket. Afhankelijk van de afgesloten (aanvullende) verzekeringspolis kunnen de rechten op extra vergoedingen verschillen. “Veel mensen, vooral chronisch zieke patiënten, hebben vragen over de vergoedingen van hun verzekeraar,” aldus Geranne Engwirda, lid van de Raad van Bestuur van het Catharina Ziekenhuis. “De polissen wijzigen ieder jaar. Wij adviseren patiënten om bij hun verzekeraar na te vragen waar zij op kunnen rekenen.”

Voor het actuele overzicht kunnen consumenten op www.catharinaziekenhuis.nl/zorgverzekeraars nakijken of hun zorgverzekeraar in 2017 de gemaakte zorgkosten (excl. het eigen risico) in het Catharina Ziekenhuis vergoed.

Nieuwsoverzicht Catharina Ziekenhuis