De NIAZ Jaarprijs voor het Catharina Kanker Instituut? Stem nu!

De beste verbetering in de zorg krijgt dit jaar een mooie prijs, de NIAZ Jaarprijs. Wij dingen mee naar deze prijs met een succesvolle werkwijze van het Catharina Kanker Instituut (CKI). Stemmen kan op de website van NIAZ

Het Catharina Ziekenhuis heeft samen met verschillende ziekenhuizen in de regio afspraken gemaakt om een deel van de complexe operaties en behandelingen bij kanker te concentreren. Door concentratie behouden artsen ervaring met deze behandelingen, waardoor de kwaliteit van zorg voor de patiënt gewaarborgd blijft. Patiënten met kanker kunnen daardoor voor hun behandeling bijna altijd terecht in de regio.

Om de zorg voor de patiënt zo soepel mogelijk te laten verlopen zijn met ziekenhuizen per tumorsoort werkafspraken in zogenaamde Service Level Agreements vastgelegd. Daarnaast organiseert het CKI wekelijks multidisciplinaire video-bijeenkomsten waar alle patiënten met een complexe zorgvraag besproken worden. Zo kunnen de ziekenhuizen voor iedere patiënt de beste kwaliteit van zorg garanderen, onafhankelijk van het ziekenhuis waar de patiënt zich voor de eerste keer meldt. Het CKI was initiatiefnemer om samen met de andere ziekenhuizen regionale video besprekingen te organiseren. NIAZ merkte de sterk verbindende rol in de regionale kankerzorg van het CKI op en heeft deze werkwijze voorgedragen voor de NIAZ Jaarprijs.  

Iedereen mag stemmen. Dit kan tot zaterdag 30 september 17.00 uur op de website van NIAZ.

Door het indienen van dit project hoopt het CKI meer bekendheid te geven aan de manier van werken en een voorbeeld te zijn voor andere ziekenhuizen. De winnaar van de NIAZ Jaarprijs ontvangt een cheque ter waarde van €10.000. Mochten wij deze prijs winnen, dan zijn we natuurlijk erg vereerd en besteden we het geld aan het verder verbeteren van onze patiëntenzorg.

De winnaar wordt bekendgemaakt op 21 november tijdens de NIAZ netwerkdag.

Deel deze pagina

Nieuwsoverzicht Catharina Ziekenhuis