Catharina Ziekenhuis al 12 jaar lang topwerkgever

Het Catharina Ziekenhuis is voor het 12e jaar op rij gecertificeerd als Top Employer. Daar zijn we trots op!

Wij scoren net zoals vorig jaar het hoogst op talentstrategie. Als opleidingsziekenhuis investeren wij veel in opleiding en ontwikkeling van onze professionals met verschillende programma’s. Zo loopt er een management talentprogramma, masterclass voor jonge specialisten, leiderschapsontwikkeling voor leidinggevenden, het versterkingsprogramma verpleegkundigen, scholingstrajecten voor herintreders en zij-instromers en traineeships.

Traineeship

Het Catharina Ziekenhuis is gestart met een speciaal voortraject voor net afgestudeerde mbo- en hbo-verpleegkundigen in de vorm van een traineeship tot verpleegkundige bij de Intensive Care, Spoedeisende Hulp, Cardiac Care of Nierziekten. Als een verpleegkundige zo’n traject succesvol afrondt, is er gegarandeerd een opleidingsplek op deze afdelingen. “Een mooie uitdaging en ik word er een betere verpleegkundige van”, vertelt Sanne Roijakkers. Zij volgt het traineeship tot IC/SEH-verpleegkundige. Marlies Dokter, manager van de afdeling HRM, vult aan: “uit deze voorbeelden blijkt dat we in het Catharina Ziekenhuis niet alleen zeggen dat we onze mensen belangrijk vinden, maar dat we daar ook naar handelen door te investeren in hun ontwikkeling. Afgelopen jaren in het bijzonder voor de verpleegkundigen, de drijvende kracht achter onze zorg”. Ook de komende jaren is er veel aandacht voor deze groep met verpleegkundigen 2020 en het versterkingsprogramma.

Cultuur

De grootste stijging is dit jaar behaald op het onderwerp cultuur. Zo is het Catharina Ziekenhuis als werkgever steeds meer zichtbaar door online en offline campagnes, denk aan de Catharina Match. Daarnaast zorgt het ziekenhuis voor transparante communicatie naar medewerkers en wordt feedback van medewerkers gestimuleerd.

Winnaar Cure en Care

Tijdens de uitreiking van de prijs werd bekendgemaakt dat het Catharina Ziekenhuis winnaar is in de categorie Cure and Care. Binnen deze categorie vallen de acht deelnemende ziekenhuizen en het Catharina Ziekenhuis heeft de hoogste totaalscore van de deelnemende ziekenhuizen.

Top Employer Institute

Het Top Employer Institute analyseert jaarlijks het personeelsbeleid van een groot aantal Nederlandse werkgevers op meer dan 600 HR-onderdelen. Om de titel ‘Top Employer’ te mogen dragen moeten ziekenhuizen voldoen aan veel verschillende criteria. Het onafhankelijk onderzoek richt zich onder meer op onderwerpen als talentstrategie, leren & ontwikkelen, onboarding, leiderschapsontwikkeling, arbeidsvoorwaarden en bedrijfscultuur.

Wil jij bij ons werken? Bekijk onze vacatures via www.catharinaziekenhuis.nl/werken-bij-catharina

 


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden