Dringend advies Catharina Ziekenhuis aan patiënten en bezoekers: draag een mondkapje!

Patiënten en bezoekers van ons ziekenhuis worden vanaf donderdag 1 oktober bij binnenkomst dringend geadviseerd een mondkapje te dragen. Dat geldt ook voor de mensen die geen klachten hebben.

Mensen die geen mondkapje dragen, krijgen een mondkapje van het ziekenhuis. Patiënten en bezoekers moeten het mondkapje gedurende het hele verblijf in het Catharina Ziekenhuis ophouden. Alleen patiënten die opgenomen zijn op een verpleegafdeling hoeven geen mondkapje te dragen.

Waarom we dit doen?

Met deze maatregel komen we tegemoet aan de oproep van burgemeester Jorritsma van Eindhoven om mondkapjes te dragen in openbare ruimtes. Samen met de burgemeester vinden we dat we alles moeten doen dat ook maar enigszins bij kan dragen aan veilige zorg voor iedereen die dat nodig heeft. Daarom hebben we ook in heel het ziekenhuis de bezoekersregeling aangepast naar maximaal 1 bezoeker per patiënt per dag. Bezoek is welkom van 18.00 uur tot 20.00 uur. Check op onze website de actuele bezoekersinformatie

Onze eerdere maatregelen blijven van kracht:

• Kom alleen naar uw afspraak;
  • Als alleen komen niet mogelijk is, dan is 1 begeleider per patiënt toegestaan, die wij vragen om buiten het ziekenhuis te wachten;
  • Verlaat het ziekenhuis meteen na uw afspraak.

Wij staan voor je klaar

We begrijpen dat de maatregelen voor patiënten en bezoekers soms heel vervelend kunnen zijn. Maar wij willen er zo voor zorgen dat het ziekenhuis een veilige plek blijft  voor alle mensen die zorg nodig hebben en zorg verlenen. Dus ook voor zwangere vrouwen, kinderen, kwetsbare ouderen, patiënten met kanker en hartpatiënten geldt: mijd het ziekenhuis niet en kom gewoon naar uw afspraak.

Nieuwsoverzicht Catharina Ziekenhuis