Samen beslissen over de best passende zorg voor de patiënt

Ziek zijn en behandeld moeten worden vraagt veel van iemand. Het is vaak een emotioneel proces met veel vragen.

Goed nadenken over wat je wel of niet wilt in de keuzes rondom behandelen en over wat je graag nog wel zou willen blijven doen, zijn daarin belangrijke onderwerpen. Voor uzelf, maar ook voor uw arts om van op de hoogte te zijn.

In het project Samen Beslissen staat het belang van een goede voorbereiding op een ziekenhuisbehandeling centraal.

In onderstaande video van seniorenorganisatie KBO-PCOB vertellen patiënten en geriater Judith Wilmer van het Catharina Ziekenhuis over Samen Beslissen.

(de video is opgenomen voor alle corona maatregelen)

Speciaal voor dit project heeft het ziekenhuis ‘3 goede vragen’ opgesteld, die je handvatten biedt om het gesprek aan te gaan met de dokter.

Nieuwsoverzicht Catharina Ziekenhuis