ECG-lezen basis

Een elektrocardiogram (ECG) geeft veel informatie over de werking van het hart. Met een ECG kun je in een acute situatie tijdig ingrijpen en een patiënt veel leed besparen of zelfs zijn of haar leven redden. Als zorgprofessional is het heel belangrijk om een ECG te kunnen lezen.

Wat leer je?

Je krijgt inzicht in de grondslagen van het elektrocardiogram. Dat doe je door veel te oefenen met ECG’s, ritmestrips én door het aanleren van de benodigde theoretische kennis. Na het volgen van deze cursus kun je de meeste ritme- en geleidingsstoornissen interpreteren en infarcten en hartblokken herkennen op het volledige 12-afleidingen ECG.

Voor wie?

Verpleegkundigen, verzorgenden, polikliniekmedewerkers, doktersassistenten, arbo-medewerkers en coassistenten.

Inhoud

De cursus begint met anatomie en fysiologie van het hart, gevolgd door een les elektrofysiologie. Daarna leggen wij de basis voor het begrip en de opbouw van een elektrocardiogram. De daaropvolgende lessen gaan over ritmestoornissen en elektrocardiografische afwijkingen.

Een groot deel van de theorie bieden wij via een elektronische leeromgeving aan. Via e-learning bereid je je voor op de lessen. De lessen worden zoveel mogelijk interactief gegeven. De cursus wordt afgesloten met een theoretische toets.

Duur en cursusdata

De eerstvolgende training start op 13 september 2018 van 13.00-16.00 uur. Het (actuele) rooster is voor deelnemers in te zien via ons E-learningssysteem CLIC of op te vragen bij de docent. Wijzigingen in het rooster voorbehouden.

Type Beschrijving
Accreditatie Voor verpleegkundigen: 23 punten, Kwaliteitsregister V&V (van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland)
Grootte van de groep Minimaal 8, maximaal 16 deelnemers
Kosten € 795,00. De prijzen worden jaarlijks geïndexeerd
Certificaat Ja
Locatie Een ruimte van de service-eenheid Onderwijs & Onderzoek, de route staat aangegeven vanaf de hoofdingang van het ziekenhuis.

Service-eenheid Onderwijs & Onderzoek
Telefoonnummer: 040 - 239 65 20
E-mail: infooeo@catharinaziekenhuis.nl

terug naar het cursussen & trainingen overzicht