Stroke care unit voor verpleegkundigen

In deze cursus bevorder je jouw deskundigheid op de stroke care unit/ brain care unit (BCU). Door het verhogen van jouw kennis, inzicht en vaardigheden ben je in staat patiënten te verplegen in de acute fase na een cerebraal vasculair incident (CVA), subarachnoïdale bloeding (SAB), sinustrombose, traumatische bloedingen, arterioveneuze malformatie (AVM).

Voor wie?

Verpleegkundigen die werkzaam zijn op een afdeling Neurologie van een ziekenhuis, met een stroke care unit/ brain care unit.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

• algemene inleiding over vaatziekten van de hersenen
  • anatomie en fysiologie van de hersenen
  • hersencirculatie
  • herseninfarct en hersenbloeding
  • subarachnoïdale bloeding (SAB), sinustrombose, traumatische bloedingen en arterioveneuze malformatie (AVM)
  • anatomie, fysiologie en pathologie van het hart
  • ritme- en geleidingsstoornissen van het hart
  • anatomie en fysiologie van het slikken
  • communicatiestoornissen na hersenletsel
  • voorlichting aan CVA-patiënten en hun naasten in de acute fase na een CVA
  • verpleegkundige zorg op de stroke care unit
  • bedsideteaching.

Duur en cursusdata

De cursus start in september 2018, de certificaatuitreiking vindt plaats in februari 2019. Het (actuele) rooster staat in de studiegids die je ontvangt voorafgaand aan de cursus. De studiegids is tijdens de cursus ook in CLIC in te zien.

Type Beschrijving
Accreditatie Voor verpleegkundigen: 20 punten, Kwaliteitsregister V&V (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland).
Grootte van de groep Minimaal 5, maximaal 15 deelnemers
Kosten € 500,00 per persoon. De prijzen worden jaarlijks geïndexeerd
Certificaat Ja, na het maken van de theorie en praktijktoets. Er geldt een aanwezigheidsplicht: 1 les mag verzuimd worden.
Locatie De cursus vindt plaats in een ruimte van de service-eenheid Onderwijs & Onderzoek. De route naar deze service-eenheid staat vanaf de hoofdingang aangegeven. Er kunnen ook lesdagen gepland worden in het Máxima Medisch Centrum te Veldhoven en het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop.

Service-eenheid Onderwijs & Onderzoek
Telefoonnummer: 040 - 239 65 20
E-mail: infooeo@catharinaziekenhuis.nl

terug naar het cursussen & trainingen overzicht