ECG-lezen gevorderden

Heb je voldoende basiskennis om een elektrocardiogram (ECG) te kunnen lezen? Wil je nog meer van het ECG-lezen weten, waardoor je ook specifieke elektrocardiografische afwijkingen kunt opsporen? Dan is dit een cursus voor jou!

Voor wie?

Zorgprofessionals die in de dagelijkse praktijk regelmatig in aanraking komen met ECG’s zoals artsen, anios/anios en verpleegkundigen (Spoedeisende Hulp, Intensive Care, Medium Care of Coronary Care). Basiskennis van het ECG is vereist voor deelname aan de training. Deze is eventueel op te doen via onze cursus ECG-lezen basis.

Inhoud

Allereerst herhalen wij in het kort de basisprincipes van ECG-lezen. Daarna gaan we dieper in op het onderwerp. Tijdens de cursus oefen je onder andere met ritmestrips en 12-afleidingen ECG’s. Je beschikt hierdoor na afronding van de cursus over meer dan basale vaardigheden om zelfstandig ritmestrips en ECG’s te beoordelen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

• Hartas, ritme- en geleidingsstoornissen
  • Hypertrofieën
  • Infarcten en hartblokken
  • Invloed van elektrolyten, medicijnen en de artificiële pacemaker op het ECG

De cursus wordt via een elektronische leeromgeving aangeboden. Daardoor bepaal je zelf het studietempo en de locatie waar je studeert. Via e-learning bereid je je voor op de lessen. Vanzelfsprekend heb je eveneens de mogelijkheid om tijdens klassikale bijeenkomsten vragen te stellen. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten van elk anderhalf uur en wordt afgesloten met een eindtoets.

Cursusdata

We starten deze cursus bij voldoende aanmeldingen. Data worden in overleg gepland.

Het actuele rooster is voor deelnemers in te zien in CLIC of op te vragen bij de docent. Wijzigingen in het rooster voorbehouden.

Type Beschrijving
Accreditatie Voor verpleegkundigen: wordt aangevraagd wanneer de cursus plaatsvindt, waarschijnlijk 7 punten, Kwaliteitsregister V&V (van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland).
Grootte van de groep Minimaal 8, maximaal 16 deelnemers.
Kosten € 720,00 per persoon. De prijzen worden jaarlijks geïndexeerd.
Certificaat Ja
Locatie Een ruimte van de service-eenheid Onderwijs & Onderzoek, de route staat aangegeven vanaf de hoofdingang van het ziekenhuis.

Service-eenheid Onderwijs & Onderzoek
Telefoonnummer: 040 - 239 65 20
E-mail: infooeo@catharinaziekenhuis.nl

terug naar het cursussen & trainingen overzicht