Gynaecologie voor verpleegkundigen

Werk je op een gynaecologische verpleegafdeling en wil je jouw kennis en inzicht over gynaecologische ziektebeelden vergroten? Met deze cursus kun je accreditatiepunten behalen en aantonen dat je jouw deskundigheid op peil houdt.

Voor wie?

Verpleegkundigen die werkzaam zijn op een gynaecologische verpleegafdeling.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

• Medische anamnese en onderzoek
  • Anatomie en fysiologie van de vrouwelijke geslachtsorganen
  • Benigne gezwellen
  • Buikpijn, shock en abnormaal bloedverlies (menstruatiestoornissen)
  • Bekkenbodemproblematiek
  • Maligne gezwellen
  • Infecties en SOA

Het verpleegkundig methodisch handelen speelt een belangrijke rol in de cursus. De cursus wordt via een elektronische leeromgeving aangeboden. Wij starten met een introductiebijeenkomst over het e-learning programma. Nadat je een deel van dit programma hebt doorlopen, volg je een college dat wordt gegeven door een gynaecoloog. Vervolgens doorloop je een deel van het programma en volg je weer een college. Dit gebeurt drie maal. Elk onderwerp sluit je af met een zelftoets die je thuis of op jouw werkplek op de computer maakt. Tussentijds is contact via e-mail en forumdiscussies met de docent en met andere cursisten mogelijk. We verwachten van je dat je zelfstandig en probleemoplossend te werk gaat. De cursus bestaat uit tien collegeblokken en wordt afgesloten met een theoretische en praktische toets.

Cursusdata

Houd deze website in de gaten voor de volgende cursusdata.

Type Beschrijving
Accreditatie Voor verpleegkundigen: 42 punten, Kwaliteitsregister V&V (van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland).
Grootte van de groep Minimaal 8, maximaal 16 deelnemers.
Kosten € 573,00. De prijzen worden jaarlijks geïndexeerd.
Certificaat Ja
Locatie Een ruimte van de service-eenheid Onderwijs & Onderzoek, de route staat aangegeven vanaf de hoofdingang van het ziekenhuis.

Service-eenheid Onderwijs & Onderzoek
Telefoonnummer: 040 - 239 65 20
E-mail: infooeo@catharinaziekenhuis.nl

terug naar het cursussen & trainingen overzicht