Interne geneeskunde voor verpleegkundigen

Op de afdeling interne geneeskunde komt een groot aantal ziektebeelden voor. In veel gevallen zijn patiënten ook nog eens belast met meerdere aandoeningen. Deze cursus is ontwikkeld om je als verpleegkundige meer inzicht te geven in de samenhang van diverse problematieken.

Voor wie?

Verpleegkundigen die werkzaam zijn op een interne verpleegafdeling.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

• Klinisch redeneren met behulp van proactive nursing
  • Hartfalen
  • Nefrologie
  • Infectieziekten
  • Immunologie / Hiv/Aids
  • Endocrinologie
  • MDL

In de cursus leer je jouw klinische blik te verscherpen en klinisch te redeneren. De cursus start met een instaptoets over met name anatomie, fysiologie en een deel pathologie. De lesstof richt zich onder andere op proactive nursing. Ook maak je gebruik van het online medisch handboek Merck Manual. De docent geeft deels college en daagt je uit om de opgedane kennis en casuïstieken te bespreken. Tijdens de colleges focussen we ons op het verpleegkundig handelen. We leggen links met klachten en symptomen, laboratoriumwaarden, klinische beelden en andere belangrijke aspecten die er op dat moment toe doen. De cursus omvat elf blokken. Wij verwachten dat je zelfstandig en probleemoplossend te werk gaat. De cursus wordt afgesloten met een intercollegiaal consult en eventueel een praktijktoets.

Cursusdata

Het actuele rooster is voor deelnemers in te zien in CLIC of op te vragen bij de docent. Wijzigingen in het rooster voorbehouden.

Type Beschrijving
Accreditatie Voor verpleegkundigen: 26 punten, Kwaliteitsregister V&V (van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland).
Grootte van de groep Minimaal 8, maximaal 16 deelnemers.
Kosten € 1120,00 per persoon. De prijzen worden jaarlijks geïndexeerd.
Certificaat Ja
Locatie Een ruimte van de service-eenheid Onderwijs & Onderzoek, de route staat aangegeven vanaf de hoofdingang van het ziekenhuis.

Service-eenheid Onderwijs & Onderzoek
Telefoonnummer: 040 - 239 65 20
E-mail: infooeo@catharinaziekenhuis.nl

terug naar het cursussen & trainingen overzicht