Laparoscopic Surgical Skills (LSS)

Laparoscopic Surgical Skills is een training in laparoscopische vaardigheden voor arts-assistenten in opleiding voor chirurgie of arts-assistenten in chirurgische vooropleiding. In de cursus worden de basale laparoscopische kennis en vaardigheden getraind, maar de cursus is vooral gericht op het verkrijgen van kennis en vaardigheden voor de fundamentele laparoscopische procedures (cholecystectomie, appendectomie en diagnostische laparoscopie).

Aios en chirurgen in het algemeen

Inhoud en vorm

Meer informatie over de training lees je in de engelstalige folder Setting the Standard for Laparoscopic Skills.

Cursusdata

De cursus omvat in totaal 4 dagen, waarvan steeds de eerste 2 dagen plaatsvinden in het SkillsLab van het Catharina Ziekenhuis. Voor deelnemers binnen de OOR ZON zijn alle 4 dagen verplicht. Dag 3 vindt plaats in het MUMC+, dag 4 vindt plaats in één van de volgende drie ziekenhuizen: het Atrium Heerlen, MUMC+ of het Catharina Ziekenhuis.

Voor deelnemers buiten de OOR ZON zijn de laatste 2 dagen facultatief. Graag bij inschrijving aangeven of je 2 of 4 dagen wilt deelnemen aan de cursus.

De volgende trainingen staan gepland, op alle dagen van 08.00-17.00 uur:

• Catharina Ziekenhuis: maandag 8 en dinsdag 9 oktober, MUMC+: donderdag 11 en vrijdag 12 oktober 2018.
    Deze training heeft het maximale aantal deelnemers bereikt. Inschrijven is niet meer mogelijk.
  • Catharina Ziekenhuis: maandag 25 en dinsdag 26 februari 2019, MUMC+: donderdag 28 februari en vrijdag 1 maart 2019.

• Catharina Ziekenhuis: maandag 17 en dinsdag 18 juni 2019, MUMC+: donderdag 20 en vrijdag 21 juni 2019.

• Catharina Ziekenhuis: maandag 7 en dinsdag 8 oktober 2019, MUMC+: donderdag 10 en vrijdag 11 oktober 2019.

Type Beschrijving
Accreditatie Deze cursus is EAES/LSS-geaccrediteerd. Voor het verkrijgen van het LSS-certificaat dienen alle in de cursus opgenomen LSS-vaardigheidstoetsen succesvol volbracht te worden. Voor meer informatie over LSS kun je kijken op: www.lss-surgical.eu.
Grootte van de groep Maximaal 9 deelnemers
Kosten Prijs op aanvraag. De prijzen worden jaarlijks geïndexeerd.
Certificaat Ja, een certificaat wordt verstrekt door EAES
Locatie SkillsLab van het Catharina Ziekenhuis. De route wordt vanaf de hoofdingang aangegeven.
Contact

Graag meer informatie over deze training? Stuur een mail naar: infosurgicalskills@catharinaziekenhuis.nl

terug naar het cursussen & trainingen overzicht