Medische terminologie

In een ziekenhuis hoor je als zorgprofessional de hele dag medische termen. Het kan lastig zijn om gesprekken te volgen als je daarin niet geschoold bent. Wil je snel en eenvoudig medische termen leren kennen en gebruiken? De cursus Medische terminologie leert je het noodzakelijke vakjargon onder de knie te krijgen!

Wat leer je?

De cursus maakt je vertrouwd met de meest voorkomende medische termen en hun betekenis. Na het volgen van deze training kun je medische termen foutloos schrijven en uitspreken, ook termen die niet in het cursusprogramma zijn behandeld. Daarnaast heb je inzicht in de betekenis van diverse termen, begrip van de wijze waarop deze termen zijn opgebouwd en inzicht in de spelling- en klemtoonregels.

Voor wie?

Iedereen die tijdens de dagelijkse werkzaamheden in aanraking komt met medische termen. Bijvoorbeeld: verpleegkundigen, studenten geneeskunde, doktersassistenten, verzorgenden, medisch laboranten, medisch secretaressen, fysiotherapeuten, medisch registratiepersoneel, medisch bibliotheekpersoneel, enzovoort.

Inhoud

De cursus is opgezet op basis van zelfstudie. Via een elektronische leeromgeving leer en oefen je de termen en zelfs de correcte uitspraak. Je hebt via een chat- en discussieforum contact met de docent en medecursisten. Per cursusonderdeel is er een repetitietoets. Na een repetitietoets woon je een les bij die ingaat op de termen die getoetst zijn, een mooie gelegenheid om de uitspraak van lastige termen te oefenen!

In acht bijeenkomsten van anderhalf uur en met zelfstudie krijg je een actieve woordenschat van alle relevante medische termen. Ter ondersteuning van het studieprogramma volg je lessen in de beginselen van de anatomie, fysiologie en ziekteleer. De negende bijeenkomst bestaat uit een eindtoets en een evaluatie van de cursus.

Cursusdata

De eerstvolgende training start op 11 oktober 2018 van 15.30-17.00 uur. Het (actuele) rooster is voor deelnemers in te zien via ons E-learningssysteem CLIC of op te vragen bij de docent. Wijzigingen in het rooster voorbehouden.

Type Beschrijving
Grootte van de groep Minimaal 8, maximaal 16 deelnemers.
Kosten € 875,00 per persoon. De prijzen worden jaarlijks geïndexeerd.
Certificaat Ja
Locatie Een ruimte van de service-eenheid Onderwijs & Onderzoek, de route staat aangegeven vanaf de hoofdingang van het ziekenhuis.

Service-eenheid Onderwijs & Onderzoek
Telefoonnummer: 040 - 239 65 20
E-mail: infooeo@catharinaziekenhuis.nl

terug naar het cursussen & trainingen overzicht