Scholing voor training en toetsen op de werkplek

(voorheen Train de trainer)

Training & opfriscursus

Alleen bevoegde zorgprofessionals mogen voorbehouden en risicovolle handelingen uitvoeren. In deze training leer je collega’s te trainen en te toetsen. Na het behalen van de toets ben je bevoegd om de voorbehouden en risicovolle handelingen bij je collega's te toetsen.

Voor wie?

Iedereen die collega's gaat trainen en toetsen op het gebied van vaardigheden. Dit kan zijn op de werkvloer, maar ook in een SkillsLab.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

• Leerklimaat;
  • Geven van een demonstratie;
  • Feedback geven (en ontvangen);
  • Beoordelen met behulp van scoringslijst;
  • Mededelen van het resultaat;
  • ‘Do’s and don’t’s’ bij negatieve beoordeling;
  • Correct uitvoeren van de handelingen.

Nadat je de module in onze electronische leeromgeving en protocollen hebt bestudeerd, ga je in ons SkillsLab oefenen. Het aanleren en toetsen van voorbehouden en risicovolle handelingen bij collega’s gebeurt zo objectief mogelijk met behulp van een scorelijst. De training wordt afgesloten met een praktische toets.

Cursusdata

De cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten.

Bekijk het rooster van alle trainingen die starten in 2018.

Het actuele rooster is voor deelnemers in te zien in CLIC of op te vragen bij de docent. Wijzigingen in het rooster voorbehouden.

Opfriscursus voor Trainers en Toetsers

Naast de reguliere Train de Trainer-trainingen organiseren we ook een "opfriscursus". In deze cursus worden de eerder aangeleerde vaardigheden van de trainer nog eens getraind en getoetst. Daarnaast worden ervaringen en eventuele problemen vanuit diverse hoeken bekeken. De cursus vindt plaats op:

• dinsdag 12 september 2017 van 13.00-15.00 uur;
  • maandag 4 december 2017 van 09.00-11.00 uur;
  • maandag 23 april 2018 van 14.00-16.00 uur;
  • woensdag 23 mei 2018 van 14.00-16.00 uur;
  • woensdag 26 september 2018 van 10.00-12.00 uur;
  • woensdag 10 oktober 2018 van 14.00-16.00 uur;
  • woensdag 28 november 2018 van 14.00-16.00 uur.

Vermeld je bij aanmelden in het invulveld "opmerkingen" dat het gaat om de opfriscursus?

Tijdens de toets kan een vaardigheid getoetst worden. Dit kan alleen als je dit vooraf kenbaar hebt gemaakt. Wil je dat aangeven in het invulveld "opmerkingen"?

Type Beschrijving
Accreditatie Voor verpleegkundigen: 18 punten, Kwaliteitsregister V&V (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland).
Grootte van de groep Minimaal 6, maximaal 10 deelnemers.
Kosten € 272,00 per persoon. Voor een cursus op maat is de prijs afhankelijk van de wensen. De prijzen worden jaarlijks geïndexeerd.
Certificaat Ja
Locatie Een ruimte van de service-eenheid Onderwijs & Onderzoek, de route staat aangegeven vanaf de hoofdingang van het ziekenhuis.

Service-eenheid Onderwijs & Onderzoek
Telefoonnummer: 040 - 239 65 20
E-mail: infooeo@catharinaziekenhuis.nl

terug naar het cursussen & trainingen overzicht