Statistiek en SPSS 2: vergelijken van groepen continu en categorisch

De les duurt 2 uur.De les duurt 2 uur.Kennis van statistiek en statistische software is onmisbaar bij het doen van wetenschappelijk onderzoek. Daarbij is het goed opzetten van een database om verschillende statistische analyses te kunnen uitvoeren van buitengewoon belang.

Voor wie?

Specialisten, a(n)ios, coassistenten, verpleegkundig specialisten, physician assistants, onderzoekers en andere geïnteresseerden.

Inhoud

Bij het verzamelen van gegevens voor wetenschappelijk onderzoek wordt onderscheid gemaakt in continue en categorische variabelen. In deze les gaan we in op het weergeven en analyseren van continue variabelen. We behandelen de t-toets en de niet parametrische varianten van deze toets, hoe ze in SPSS uitgevoerd moeten worden en de interpretatie van de resultaten. Daarnaast wordt het weergeven en analyseren van categorische variabelen met een Chi-kwadraat test, de achtergrond van deze test en hoe dat in SPSS uitgevoerd en geïnterpreteerd moet worden.

Duur en cursusdata

De les duurt 2 uur. Houd deze website in de gaten voor de volgende cursusdata.

Praktische informatie

Type Beschrijving
Accreditatie Deze workshop is niet geaccrediteerd
Grootte van de groep Minimaal 6, maximaal 10 deelnemers
Kosten € 77,00 per persoon. Wil je meedoen aan alle lessen "Statistiek en SPSS"? Dan ontvang je 10% korting. De totaalprijs voor 4 lessen is dan € 189,00. De prijzen worden jaarlijks geïndexeerd.
Certificaat Bewijs van deelname
Locatie Een ruimte van de service-eenheid Onderwijs & Onderzoek, de route staat aangegeven vanaf de hoofdingang van het ziekenhuis.
Contact

Service-eenheid Onderwijs & Onderzoek
Telefoonnummer: 040 - 239 65 20
E-mail: infooeo@catharinaziekenhuis.nl


Inschrijven


terug naar het cursussen & trainingen overzicht