Cardiothoracale chirurgie

Ruim 16.000 patiënten ondergaan in Nederland jaarlijks een cardiothoracale ingreep. De ontwikkelingen in operatietechnieken en inzichten maken het noodzakelijk om regelmatig bijscholing te volgen. Daarom bieden wij de cursus cardiothoracale chirurgie aan. Na het volgen van deze training beschik je over de meest actuele kennis van het vakgebied.

Voor wie?

• Verpleegkundigen werkzaam op een cardiologische of cardiochirurgische verpleegafdeling (Intensive Care, Medium Care of Coronary Care)
  • Anesthesiemedewerkers
  • Operatieassistenten

De volgende onderwerpen worden behandeld:

• Anatomisch snijcollege
  • Perfusietechnieken
  • Therapeutische mogelijkheden van geavanceerde chirurgische interventies
  • Pre- en postoperatieve zorg
  • Specifiek verpleegkundigen: methodisch verplegen
  • Specifiek anesthesiologie: ritmebewaking, medicatie, hemodynamiek en complicaties
  • Specifiek chirurgie: instrumentatie en problematiek

Deze cursus wordt via e-learning aangeboden. Wij starten met uitleg over het gebruik van de elektronische leeromgeving en een instaptoets. Je kunt met de docent en andere cursisten communiceren via een chat- en discussieforum. Persoonlijk contact verloopt via e-mail. In de responsiecolleges geeft een chirurg college. Onder leiding van een ervaren verpleegkundige worden tijdens de colleges ook cases besproken. Vanzelfsprekend heb je als cursist de mogelijkheid om tijdens een van de colleges vragen te stellen. De praktijk wordt op de werkvloer geoefend en getoetst. De cursus wordt afgesloten met een theoretische toets. De duur van de cursus is afhankelijk van de afdeling waar je werkt.

Cursusdata

Het actuele rooster is voor deelnemers in te zien in CLIC of op te vragen bij de docent. Wijzigingen in het rooster voorbehouden.

Bekijk het rooster van de training:

Type Beschrijving
Accreditatie 35 punten Nederlandse Vereniging van Anesthesiemedewerkers;
voor verpleegkundigen: 20 punten Kwaliteitsregister V&V (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland).
Grootte van de groep Minimaal 6, maximaal 16 deelnemers.
Kosten € 645,00 per persoon. De prijzen worden jaarlijks geïndexeerd.
Certificaat Ja
Locatie Een ruimte van de service-eenheid Onderwijs & Onderzoek, de route staat aangegeven vanaf de hoofdingang van het ziekenhuis.

Service-eenheid Onderwijs & Onderzoek
Telefoonnummer: 040 - 239 65 20
E-mail: infooeo@catharinaziekenhuis.nl

terug naar het cursussen & trainingen overzicht