Wetenschappelijke artikelen schrijven: structuur, argumentatie en academisch Engels

Wil je graag over je vak leren schrijven? Doel van deze training is dat je effectiever wordt en minder tijd kwijt bent met het schrijven van een wetenschappelijk artikel.

Voor wie?

Aios, anios, onderzoekers en promovendi. De training is geschikt voor beginners maar ook nuttig voor ervaren onderzoekers. Voorwaarde is dat je aan het schrijven bent of daar tijdens de training mee begint. En dat kan ook als je nog wacht op de resultaten van je onderzoek!

Inhoud

Je wordt stap voor stap begeleid bij het schrijven of verbeteren van jouw artikel. Na les 1 weet je al hoe je een wetenschappelijk betoog opbouwt en waar je de juiste Engelse woorden kunt vinden. Daarna leer je ingewikkelde informatie leesbaar en duidelijk te formuleren en overtuigende introducties en discussies te schrijven. Ten slotte leer je wat er in een abstract moet staan en hoe je een Engelse aanbiedingsbrief en een rebuttal schrijft.

Programma:

1. Wetenschappelijk schrijven: structuur en woordkeus
  2. Leesbaarheid: Engelse zinsbouw
  3. Overzichtelijkheid: schrijven in alinea’s
  4. Overtuigingskracht: effectief argumenteren
  5. Beknopte Engelse grammatica
  6. Professionele briefwisseling

De lesstof staat duidelijk beschreven in een syllabus met medische voorbeeldzinnen en oefeningen. De lessen zijn interactief en iedereen die een tekst meebrengt, krijgt feedback van elkaar en van de docent, Lisette van Hulst van ‘Text and Training’ te Haarlem.

Duur en cursusdata

De leergang bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2,5 uur, die om de 14 dagen plaatsvinden. De hele training duurt dus bijna 3 maanden. Als je tussendoor tijd hebt om de opdrachten te doen, kan jouw artikel aan het eind van de training af zijn - tenzij je dan nog steeds zit te wachten op de resultaten.

Type Beschrijving
Accreditatie 15 punten bij ABAN.
Grootte van de groep Minimaal 6, maximaal 12 deelnemers
Kosten € 305,00 per persoon. Prijzen worden jaarlijks geïndexeerd.
Certificaat Ja
Locatie Een ruimte van de service-eenheid Onderwijs & Onderzoek, de route staat aangegeven vanaf de hoofdingang van het ziekenhuis.

Service-eenheid Onderwijs & Onderzoek
Telefoonnummer: 040 - 239 65 20
E-mail: infooeo@catharinaziekenhuis.nl

terug naar het cursussen & trainingen overzicht