Hartpatiënt Paul Engels: “Het is mij vijfhonderd procent meegevallen”

De hartpatiënt van wie zijn hartoperatie op 11 november in het Catharina Ziekenhuis live werd vertoond aan een publiek van verpleegkundigen en artsen, maakt het goed. “Ik denk niet dat er iemand is geweest die zo snel na een hartoperatie naar huis mocht”, zegt hartpatiënt Paul Engels een week na zijn operatie in het Eindhovens Dagblad.

Zijn hartoperatie werd een week eerder live gevolgd door 250 verpleegkundigen en artsen van ziekenhuizen uit heel Nederland. Zij verwijzen patiënten voor hartoperaties door naar het Catharina Ziekenhuis. De verpleegkundigen en artsen werden door specialisten van het Catharina Hart- en vaatcentrum een week lang bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen in de hartgeneeskunde. Ook de vrouw van Paul Engels, Ingrid Leemburg, en zijn dochter Lotte Engels keken live mee met de operatie. Leemburg: “Ik dacht alleen: als zijn hart maar niet stopt.”

Catharina hartweek

“Het is mij vijfhonderd procent meegevallen. Ik kan alleen nog niet op mijn zij slapen vanwege de hechtingen in mijn borst”, aldus Engels.

Lees het hele interview van hartpatiënt Paul Engels en het verhaal over zijn live operatie uit het Eindhovens Dagblad.

Interview Paul Engels “Voor het geluk geboren” Eindhovens Dagblad
Artikel “Ik dacht alleen: Als z’n hart maar niet stopt” Eindhovens Dagblad


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden