‘Finn’tastisch nieuws: 1000e baby!

Direct na je geboorte al een record te pakken hebben! Het overkwam Finn afgelopen zaterdag. De zoon van Eefje en Dave was namelijk de 1000e baby van 2017 die op de kraamafdeling van het Catharina Ziekenhuis werd geboren.

Blijkbaar zit het in de genen. Want zo moeder, zo zoon. Moeder Eefje was 34 jaar geleden de 10.000e baby die geboren werd in de toenmalige kraamkliniek in Goirle.

Finn, moeder Eefje en vader Dave zijn inmiddels weer thuis. Telefonisch liet vader Dave vanmiddag weten dat het ‘uitstekend’ gaat met moeder en zoon.

De kersverse ouders waren erg blij met de 1-op-1-begeleiding, die tijdens een bevalling op de pas gerenoveerde afdeling Verloskunde van het Catharina Ziekenhuis standaard is. Dit is een wetenschappelijk bewezen aanpak die langzaam in Nederland op andere plaatsen wordt overgenomen. In het Catharina Ziekenhuis streven we ernaar om altijd een verpleegkundige of verloskundige op de kamer aanwezig te laten zijn om de zwangere vrouw bij te staan. Uit cijfers blijkt dat we dit in ruim 95 procent van de bevallingen waarmaken. Die zorgverlener zorgt dat de bevalling zo goed en vlot mogelijk verloopt met zo weinig mogelijk stress. In het geval van Finn ging het supersnel! Na aankomst in het ziekenhuis kwam hij drie uur later ter wereld.

Wij feliciteren Eefje en Dave van harte met de geboorte van hun zoon Finn en wensen hen een mooie kraamtijd.

Nieuwsoverzicht Catharina Ziekenhuis