Radiotherapie

Het Catharina Ziekenhuis concentreert alle oncologische zorg op één locatie: het Catharina Kanker Instituut. Oncologie is één van de vier speerpunten binnen van het ziekenhuis. Het Catharina Kanker Instituut bestaat uit de afdelingen Radiotherapie, polikliniek Oncologie, Borstkankercentrum, Dagbehandeling en verpleegafdeling Oncologie. Het Catharina Kanker Instituut wil zich onderscheiden in het bieden van integrale kwaliteit van oncologische zorg, die we ook zichtbaar kunnen maken. Op verschillende manieren werken we samen met collega-ziekenhuizen op het gebied van Oncologie.

Opleiding en onderzoek zijn naast zorg vanzelfsprekende disciplines binnen het Catharina Kanker Instituut en de afdeling Radiotherapie.

Themadag Rectumcarcinoom

UITNODIGING THEMADAG CATHARINA ZIEKENHUIS

Als afdeling organiseren we in maart 2019 weer een landelijke themadag Radiotherapie. Dit keer is gekozen voor het thema: “rectumcarcinoom”.

Het beloofd een interessante dag te worden een themadag met als doel jullie te informeren over vernieuwende, innovatieve en grensverleggende radiotherapeutische behandelingen.

Doelgroep

Klinisch fysici (i.o), radiotherapeutisch laboranten, assistenten in opleiding tot radiotherapeut, radiotherapeuten en (project)medewerkers.

Vereiste voorkennis

Globale kennis van moderne bestralingstechnieken.

Datum, tijd en locatie

De themadag vindt plaats op donderdag 14 maart van 09.30 - 17.15 uur in de Congreszaal van het Catharina Ziekenhuis, Michelangelolaan 2 te Eindhoven.

Accreditatie

Voor de themadag is zowel bij de NVKF, NVMBR als de NVRO accreditatie aangevraagd. Via de site van het ziekenhuis wordt u op de hoogte gehouden.

Kosten en inschrijven

De kosten voor deze themadag bedragen € 175,- inclusief materialen, lunch en borrel. Bij inschrijving ontvangt u per deelnemer een factuur van ons.

Dit bedrag kunt u onder vermelding van u naam en referentienummer overmaken naar:

Stichting Toegepast Radiotherapeutisch Onderzoek Mierlo, The Netherlands

BIC: ABNANL2A

IBAN: NL34ABNA0411145797

Nadere informatie

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met het secretariaat Radiotherapie, telefoonnr. 040-2396430, e-mail  inforth@catharinaziekenhuis.nl

Voor inhoudelijke vragen over de themadag kunt u terecht bij Coen Hurkmans, coen.hurkmans@catharinaziekenhuis.nl

PROGRAMMA 2019

9.30 uur     Ontvangst
09.50-10.00 uur Opening / welkom
10.00-10.40 uur

MRI: The Good, The Bad and The Ugly

Dr. Joost Nederend, radioloog, Catharina Ziekenhui
10.40- 11.30 uur

De Tesar en STAR-TREC trials

Dr. Femke Peters, radiotherapeut, LUMC
11.30-11.50 uur Koffiepauze
11.50-12.30 uur

Het rectumcarcinoom: Behandelmogelijkheden met een focus op IORT en resultaten

Prof. Dr. Harm Rutten, oncologisch chirurg, Catharina Ziekenhuis

12.30-13.30 uur Lunch
13.30-14.10 uur

Stereotactische bestraling voor oligometastasen van het colorectale carcinoom

Dr. Joost J. Nuyttens, radiotherapeut, Erasmus UMC Rotterdam

14.10-14.50 uur

MRI-geleide radiotherapie bij het rectumcarcinoom

Dr. Martijn Intven, radiotherapeut, UMC Utrecht
14.50-15.20 uur Pauze
15.20-15.50 uur

Ervaringen met de Papillon techniek

Dr. Baukelien van Triest, radiotherapeut, NKI-AvL
15.50-16.30 uur

Het FLOWER project: wat is nodig voor de succesvolle implementatie van rectale contact/brachy-therapie?

Dr. Maaike Berbee, radiotherapeut, Maastro clinic
16.30-17.15 uur Afsluiting en borrel

Direct digitaal inschrijven?

U kunt zich uitsluitend vanaf heden digitaal inschrijven via onderstaand formulier.

Naamloos formulier
  • -

• Wij verzoeken u om uw volledige registratienummer hieronder in te vullen. Indien wij dit nummer niet hebben, kunnen de accreditatiepunten niet aan u toegekend worden.

• Should be Empty:

* = verplicht in te vullen