Kinderarts Natasja Dors en longarts Pascal Wielders uitgeroepen tot Topartsen 2012

Twee specialisten van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven zijn uitgeroepen tot Toparts 2012. Het gaat om kinderarts-hematoloog Natasja Dors en longarts Pascal Wielders. Zij werden door specialisten uit heel Nederland gekozen als dé collega aan wie zij hun dierbaren zouden toevertrouwen. De verkiezing voor toparts wordt ieder jaar georganiseerd door het medisch vakblad MedNet in samenwerking met de Orde van Medisch Specialisten.

Natasja Dors

Binnen het specialisme Kindergeneeskunde is Natasja Dors uitgeroepen tot Toparts 2012. Zij heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met kanker en kinderen met chronische stollingsziekten. Patiënten met kanker en hun ouders zijn zeer enthousiast over Dors, die dag en nacht voor hen klaar staat. Samen met het kinderoncologisch centrum van het Academisch ziekenhuis Nijmegen regelt Dors de organisatie van de kinderoncologische zorg in Zuidoost Brabant.

Voor kinderen met hemofilie is Dors de spil in de multidisciplinaire aanpak van de ziekte. De behandeling van kinderen met deze zeldzame aandoening is regionaal toegewezen aan het Catharina Ziekenhuis. Dors is actief lid van de sectie Benigne Hematologie van de Nederlandse Vereinging voor Kindergeneeskunde en mede-auteur van het werkboek over deze aandoening.

Pascal Wielders: derde keer op rij

Longarts Pascal Wielders is voor de derde keer op rij door zijn vakgenoten verkozen tot Toparts. Wielders staat bekend als een goed clinicus en manager met buitengewone kennis op het gebied van longziekten. Patiënten beschouwen hem als een betrouwbare, integere, toegankelijke arts. Hij wordt door zijn vakgenoten gezien als een visionair op het gebied van longziekten en de gezondheidszorg in het algemeen.

In totaal zijn 12 medisch specialisten van het Catharina Ziekenhuis genomineerd voor deze verkiezing. De Topartsenverkiezing is een verkiezing onder medisch specialisten. Voor deze verkiezing vraagt Mednet aan alle medisch specialisten om binnen hun specialisme de beste generalist aan te wijzen onder het motto: aan welkevakgenoot vertrouwt u uw dierbaren toe? 1450 artsen brachten hun stem uit in 12 specialismen. De uitslag van de verkiezingen is terug te vinden op www.mednet.nl en in Mednet Magazine. De bekendmaking vond plaats tijdens de Mednet Nieuwjaarsborrel in Houten.

Deel deze pagina

Nieuwsoverzicht Catharina Ziekenhuis