Bezoekregels

We verzoeken u vriendelijk de bezoekregels te respecteren in verband met de gezondheid van onze patiënten.

Maximaal twee bezoekers

De meeste patiënten vinden het fijn als er bezoek komt. Het geeft hen steun en afleiding. Wanneer iemand ziek is kan die misschien minder aan dan normaal. We vragen u hier rekening mee te houden. Veel patiënten hebben behoefte aan rust om te herstellen. Daarom mogen er maximaal twee bezoekers tegelijk bij een patiënt. Bent u met meer mensen? Wissel elkaar dan af. U kunt wachten in het halletje bij de liften of beneden in de centrale hal.

Hulphonden

U bent met uw hulphond (of hulphond in opleiding) van harte welkom in het Catharina Ziekenhuis. Uw hond moet wel herkenbaar zijn als hulphond (of hulphond in opleiding). Dit kan bijvoorbeeld door een dekje van de Stichting Hulphond, de KNGF Geleidehonden of een andere gecertificeerde opleiding voor Hulphonden. Er zijn ruimten in het ziekenhuis waar ook hulphonden niet binnen mogen in verband met de hygiëne.

Wilt u met een hulphond op bezoek bij een patiënt op een verpleegafdeling? Overlegt u dit dan altijd van tevoren met het personeel op deze afdeling. Het kan zijn dat u in verband met verminderde weerstand van de patiënt(en) een afdeling niet mag betreden met uw hulphond.

Bloemen en planten

Op de meeste afdelingen zijn vazen voor bloemen beschikbaar. Vergeet niet om Chrysal aan het bloemwater toe te voegen. Wij hebben dit op voorraad. Dit voorkomt troebel en stinkend water.

Op enkele afdelingen zijn bloemen niet toegestaan. Dat zijn de Coronaire Care (hartbewaking), Intensive Care en Medium Care.

Potgrond is op patiëntenkamers niet toegestaan omdat potgrond veel bacteriën en schimmels bevat.

Meebrengen etenswaren

Wilt u etenswaren meebrengen voor de persoon die u bezoekt? Neem dan bij voorkeur niet-geopende, houdbare eenpersoonsverpakkingen mee. We hebben geen voorzieningen om meegebrachte etenswaren of dranken op een veilige en hygiënische manier voor u te bewaren of op te warmen. Meegebrachte maaltijden zullen wij dan ook niet bewaren. We nemen geen verantwoordelijkheid voor meegenomen maaltijden. Wij kunnen deze namelijk niet controleren op hygiëne of houdbaarheid. We adviseren onze patiënten om altijd het dieetadvies van de artsen op te volgen.

Een stukje lopen

Als de gezondheid van de patiënt het toelaat, kan hij of zij tijdens het bezoekuur even de kamer verlaten. U kunt samen het dagverblijf op de afdeling of de espressobar in de centrale hal bezoeken.