Bezoekregels

We verzoeken u vriendelijk de bezoekregels te respecteren in verband met de gezondheid van onze patiënten.

Maximaal twee bezoekers

De meeste patiënten vinden het fijn als er bezoek komt. Het geeft hen steun en afleiding. Wanneer iemand ziek is kan die misschien minder aan dan normaal. We vragen u hier rekening mee te houden. Veel patiënten hebben behoefte aan rust om te herstellen. Daarom mogen er maximaal twee bezoekers tegelijk bij een patiënt. Bent u met meer mensen? Wissel elkaar dan af. U kunt wachten in het halletje bij de liften of beneden in de centrale hal.

Hulphonden

U bent met uw hulphond (of hulphond in opleiding) van harte welkom in het Catharina Ziekenhuis. Uw hond moet wel herkenbaar zijn als hulphond (of hulphond in opleiding). Dit kan bijvoorbeeld door een dekje van de Stichting Hulphond, de KNGF Geleidehonden of een andere gecertificeerde opleiding voor Hulphonden. Er zijn ruimten in het ziekenhuis waar ook hulphonden niet binnen mogen in verband met de hygiëne.

Wilt u met een hulphond op bezoek bij een patiënt op een verpleegafdeling? Overlegt u dit dan altijd van tevoren met het personeel op deze afdeling. Het kan zijn dat u in verband met verminderde weerstand van de patiënt(en) een afdeling niet mag betreden met uw hulphond.

Bloemen en planten

Op de meeste afdelingen zijn vazen voor bloemen beschikbaar. Vergeet niet om Chrysal aan het bloemwater toe te voegen. Wij hebben dit op voorraad. Dit voorkomt troebel en stinkend water.

Op enkele afdelingen zijn bloemen niet toegestaan. Dat zijn de Coronaire Care (hartbewaking), Intensive Care en Medium Care.

Potgrond is op patiëntenkamers niet toegestaan omdat potgrond veel bacteriën en schimmels bevat.

Meebrengen etenswaren

Het Catharina Ziekenhuis wil de kwaliteit van haar maaltijden en dranken zo goed mogelijk bewaken. Wij houden ons aan specifieke regels, waardoor we zeker weten dat de kwaliteit van de producten uit onze eigen keuken is gegarandeerd. Dat kunnen we niet voor de producten die uw bezoek meebrengt.

Wij zijn terughoudend in het aannemen en bewaren van zelf meegebrachte voedingsmiddelen. Als patiënt mag u gebruik maken van voedingsmiddelen die door uzelf en/of door bezoek worden meegebracht, maar omdat het Catharina Ziekenhuis niet weet of deze voedingsmiddelen de juiste samenstelling hebben en volgens dezelfde kwaliteitseisen behandeld zijn als de maaltijden die het Catharina Ziekenhuis serveert, neemt ons ziekenhuis geen verantwoordelijkheid voor de veiligheid van (zelf) meegebrachte voedingsmiddelen.

Koelkast en magnetron

Voor het bewaren en eventueel opwarmen van meegebrachte voedingsmiddelen stelt het Catharina Ziekenhuis een koelkast en magnetron ter beschikking op de pantry’s die aanwezig zijn op de verpleegafdeling of het dagverblijf.

Om de voedselveiligheid te kunnen borgen, adviseren we patiënten of bezoekers alleen houdbare, niet aangebroken, éénpersoons verpakte voedingsmiddelen of drank mee te nemen.

Huisregels en voorschriften

Verdere huisregels en voorschriften zijn:

• Neem niet meer mee (en bewaar niet meer) dan één dagvoorraad (max. 24 uur).
  • Gebruik deze producten direct na opening voor consumptie. • Neem liever geen bederfelijke voedingsmiddelen mee zoals vlees en vleeswaren, vis, schaal- en schelpdieren, salades, nat gebak en zuivelproducten. Fruit, koek en sommige gebaksoorten bederven minder snel.
  • Let goed op de houdbaarheidsdatum van verpakte producten. Is deze verlopen, dan worden de levensmiddelen niet in bewaring genomen.
  • Verse producten die zelf verpakt zijn, worden maximaal 24 uur in bewaring genomen mits voorzien van datum, tijdstip, naam en kamernummer. Producten die niet geconsumeerd zijn worden na 24 uur vernietigd.

Voedingsmiddelen die niet volgens bovenstaande voorwaarden zijn verpakt, bewaard of geëtiketteerd en/of waarvan de houdbaarheid is verlopen, worden vernietigd. De voedingsassistent is gerechtigd deze voedingsmiddelen uit de koelkast te verwijderen en te vernietigen zonder afstemming met de patiënten en/of bezoekers.

Een stukje lopen

Als de gezondheid van de patiënt het toelaat, kan hij of zij tijdens het bezoekuur even de kamer verlaten. U kunt samen het dagverblijf op de afdeling of de espressobar in de centrale hal bezoeken.