Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

  • Als u bij de hoofdingang van het ziekenhuis wilt parkeren, kunt u terecht op de parkeerplaats P1 of P2. Het Catharina Kanker Instituut en de afdeling Radiotherapie hebben een aparte ingang met parkeergelegenheid (P5). Volg hiervoor de borden ‘Catharina Kanker Instituut’ of ‘Radiotherapie’. Op alle parkeerterreinen is betaald parkeren van toepassing. Is de parkeerplaats vol, dan kunt u parkeren bij winkelcentrum Woensel. Dit winkelcentrum ligt op loogafstand van het ziekenhuis. Meer informatie vindt u bij parkeren en parkeertarieven.

  • Bent u slecht ter been? Het Catharina Ziekenhuis heeft rolstoelen die u in en rond het ziekenhuis kunt gebruiken. Tegen een borg van € 1,- kunt u een rolstoel lenen. Als u de rolstoel terugplaatst krijgt u de euro terug. U kunt de rolstoelen vinden:

    • buiten, bij de hoofdingang van het ziekenhuis
    • bij de ingang van het Catharina Kanker Instituut
    • binnen, in de ontvangsthal bij de hoofdingang van het ziekenhuis
    • bij de Spoedeisende Hulp (SEH)
  • Om u wegwijs te maken door het ziekenhuis, werken we met looproutes die aangegeven zijn door routenummers. Elke polikliniek en (onderzoeks)afdeling heeft een eigen routenummer.

    In de centrale hal bij de hoofdingang van het ziekenhuis staat een bord met alle routenummers en hier vindt u routenummers op onze website. U kijkt welk routenummer u moet volgen en deze leidt u naar de betreffende polikliniek of afdeling. De routenummers staan ook in een papieren routewijzer. Deze ligt gratis voor u klaar bij de receptie in de centrale hal en bij de grotere liften.


    Bekijk de video over de informatiepunten in de centrale hal van het Catharina Ziekenhuis

  • Op de meeste plaatsen in ons ziekenhuis is mobiel bellen toegestaan. In de rode zones is het verboden. Mobiele telefoons kunnen daar de medische apparatuur verstoren. In de rode zones dient u uw telefoon daarom helemaal uit te schakelen. Ook de stille stand en trilfuncties zijn niet toegestaan.

  • Jazeker! U bent van harte welkom in ons bezoekersrestaurant in de centrale hal bij de hoofdingang. Hier kunt u genieten van een uitgebreide keuze aan heerlijke gerechten die vers voor u bereid worden. Van maandag t/m vrijdag bent u hier van harte welkom van 08.00 tot 20.00 uur. In het weekend is het restaurant geopend van 12.00 tot 20.00 uur.


    Bekijk de video over het bezoekersrestaurant in de centrale hal van het Catharina Ziekenhuis

    Espressobar

    Heeft u niet zoveel tijd? Dan bent u ook van harte welkom in de espressobar in de centrale hal. In de espressobar heeft u onder andere de keuze uit verschillende soorten vers bereide koffie, verse croissants, brownies, muffins en verse jus d’orange, ook om mee te nemen. De espressobar is de hele week geopend van 06.30 – 21.30 uur.


    Bekijk hier wat de Espressobar in het Catharina Ziekenhuis u zoal te bieden heeft

  • Met een klacht kunt u terecht bij Bureau Patiëntenbelangen op de begane grond, via route 257. Het telefoonnummer is 040 – 239 84 10. De klachtenfunctionaris van het bureau zoekt samen met u naar een oplossing. Lees voor meer informatie de folder en de Klachtenregeling Patiënten.

  • De vaste telefoons op de patiëntenkamers op de verpleegafdelingen werden laatste jaren nauwelijks gebruikt. Daarom zijn er geen vaste telefoons meer op de verpleegkamers. De meeste patiënten gebruiken liever hun eigen mobiele telefoon. Dat is ook wel zo handig, want familie en vrienden kennen immers uw nummer en u heeft uw eigen telefoon bij de hand. Heeft u geen mobiele telefoon, vraag de verpleegkundige dan naar de mogelijkheden.

    Op de meeste plaatsen in ons ziekenhuis is mobiel bellen toegestaan. In de rode zones is het verboden. Mobiele telefoons kunnen daar de medische apparatuur verstoren. In de rode zones dient u uw telefoon daarom helemaal uit te schakelen. Ook de stille stand en trilfuncties zijn niet toegestaan.

  • Het gebruik van een laptop is toegestaan, mits hierdoor de normale werkzaamheden en gang van zaken in het ziekenhuis niet verstoord worden. Veel patiënten vinden het prettig om gebruik te maken van draadloos internet tijdens hun opname. Op de meeste verpleegafdelingen zijn er plaatsen waar dit mogelijk is. De verpleegkundige kan u vertellen hoe het werkt.

    In het Catharina Ziekenhuis is het mogelijk om gebruik te maken van draadloos internet via onze WiFi-verbinding ‘Catharina-guest’. Daarvoor gebruikt u uw eigen laptop, smartphone of tablet. Op de meeste verpleegafdelingen kunt u ook gratis gebruikmaken van het draadloos internet. Vraagt u de verpleegkundige voor meer informatie of lees er alles over in de flyer ‘WiFi op de verpleegafdeling’.

    Het Catharina Ziekenhuis biedt geen ondersteuning bij (technische) vragen over internetgebruik. Ook kan het ziekenhuis niet aansprakelijk worden gesteld voor vermissing, diefstal of beschadiging van laptops, PDA’s, kraskaarten, creditcards en dergelijke. Meer informatie vindt u bij voorzieningen.

  • Familieleden kunnen niet in ons ziekenhuis overnachten. U kunt wel overnachten in een hotel of bij een particulier in de buurt. Bekijk de folder Verblijf in de omgeving van het Catharina Ziekenhuis voor meer informatie. Informatie over hotels in Eindhoven en omgeving vindt u op internet. Kijk bijvoorbeeld eens op www.thisiseindhoven.nl

    Ouders kunnen wel bij hun kind overnachten. Er wordt dan voor één ouder een bed naast dat van het kind gezet. Het is niet mogelijk om een aparte kamer voor u en uw kind te reserveren. Kijkt u voor de mogelijkheden op de pagina van de kinderafdeling.

  • Uw nieuwe adresgegevens kunt u doorgeven bij de receptie in de centrale hal van het ziekenhuis. Vergeet niet uw legitimatiebewijs en verzekeringsbewijs mee te nemen. Het is ook mogelijk om uw adreswijziging door te geven via het telefoonnummer 040 – 239 54 00 of via het digitale formulier adreswijziging.

  • Download hier het machtigingsformulier en print het uit. Vul het machtigingsformulier duidelijk en volledig in. Onderteken het ingevulde formulier en stuur dit (zonder postzegel) naar:

    Catharina Ziekenhuis
    t.a.v. Bureau Patiëntenbelangen
    Antwoordnummer 298
    5600 VC Eindhoven

    U kunt het formulier ook via e-mail sturen naar Bureau Patiëntenbelangen: infopbe@catharinaziekenhuis.nl. U ontvangt binnen 15 werkdagen een kopie per post. Houdt u alstublieft rekening met deze termijn bij het maken van uw (vervolg)afspraken. U kunt alleen een spoedverzoek indienen bij een acute, medische noodzaak. Dat kunt u op het machtigingsformulier noteren. Ook kunt u daarop noteren als u het dossier liever niet via de post wilt ontvangen, maar persoonlijk wilt komen ophalen.

  • Hieronder ziet u de openingstijden van deze afdelingen. Sommige onderzoeken zijn mogelijk zonder afspraak. U heeft wel een aanvraag nodig van een arts.

    • Bloedafname/Algemeen Klinisch Laboratorium:
      Geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 19.30 uur.
    • Röntgenafdeling/ Radiologie:
      Voor onderzoeken waarvoor geen afspraak nodig is, kunt u terecht van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 16.30 uur.
    • Hartfilmpje/ ECG-afdeling:
      Voor het maken van een hartfilmpje/ECG heeft u geen afspraak nodig. U kunt terecht van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur.
    • Pre-Operatieve Screening:
      U kunt een afspraak plannen via telefoonnummer: 040 – 239 85 01.
  • De hoofdingang van het ziekenhuis (Michelangelolaan 2) is van maandag tot en met zaterdag geopend van 06.30 tot 20.30 uur. Op zondag en op feestdagen: 08.30 tot 20.30 uur. Tijdens de openingstijden is er ook een receptionist in de centrale hal aanwezig. Als de hoofdingang is gesloten, kunt u gebruik maken van de ingang bij de Spoedeisende Hulp/Spoedpost, aan de achterzijde van het ziekenhuis (Winston Churchilllaan). Buiten de openingstijden kunt u het ziekenhuis verlaten via de nachtuitgang (route 385).

  • Wij publiceren voortdurend onze wachttijden van diagnose, dagbehandeling en opname. Dit zijn gemiddelde cijfers die we maandelijks actualiseren.

  • Nee, deze hebben we niet. Om onze patiënten zo snel mogelijk te helpen, gebruiken we alle kamers intensief. Patiënten krijgen alleen een éénpersoonskamer als dat medisch noodzakelijk is.

    Heeft u een aanvullende verzekering die u recht geeft op een comfortverblijf? Haalt u bij de opnameafdeling een verklaring dat u niet op een comfortkamer heeft gelegen.

  • Neem op werkdagen tussen 09.00 uur en 12.00 uur contact op met de debiteurenadministratie, telefoonnummer: 040 – 239 89 43.

    U kunt uw vraag ook via e-mail stellen: infodebiteurenadministratie@catharinaziekenhuis.nl. Vergeet niet het factuurnummer te vermelden.

  • Of een behandeling wordt vergoed, kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar. Wordt het niet vergoedt, bekijk dan onze standaard prijslijst. Houdt u er rekening mee dat wanneer nog niet duidelijk is welke behandeling u krijgt, het moeilijk is om aan te geven wat de kosten zullen zijn. U zult eerst een afspraak moeten maken met een arts.

  • Als iemand overlijdt, kan het zijn dat hij of zij weefsels beschikbaar wil stellen aan anderen. We spreken van ‘weefseldonatie’ als iemand bot, hartkleppen, hoornvliezen en huid wil afstaan. Dit hangt wel van een aantal factoren af. Meer informatie leest u op de pagina Wat is weefseldonatie.

    Mocht u na het lezen van de folder vragen hebben, dan kunt u op werkdagen contact opnemen met onze donatiefunctionaris. Zij is te bereiken op telefoonnummer 040 – 239 65 08. U kunt ook een afspraak met haar maken.

  • Het NORO-virus is een heel besmettelijk virus dat buikgriep veroorzaakt. Als u besmet bent met het NORO-virus, kunt u last hebben van hoofdpijn, buikpijn, misselijkheid, braken en diarree. Ook kunt u lichte koorts hebben. In een ziekenhuis bevinden zich veel (zieke) mensen dicht bij elkaar, waardoor het risico op een infectie toeneemt.

    Als u het NORO-virus bij u draagt, wordt u geïsoleerd verpleegd. Geïsoleerd verplegen betekent letterlijk: afgezonderd verpleegd worden. Onze professionals weten goed hoe ze moeten handelen als hier sprake van is. Ook werken in het ziekenhuis hygiënisten, experts op dit gebied, die zich dagelijks bezighouden met het voorkomen van infecties in het ziekenhuis.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden