Obstetrieverpleegkundige

Ben je gefascineerd door het ontstaan van nieuw leven? Als gespecialiseerd obstetrieverpleegkundige verpleeg je vrouwen met problemen in de zwangerschap, tijdens de bevalling of in het kraambed. Je werkt intensief samen met je collega-verpleegkundigen, gynaecologen, verloskundigen en kinderartsen bij de eerste opvang van pasgeborenen. Wil jij onderdeel uitmaken van dit boeiende specialisme? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Theorie en praktijk

Het theoretische gedeelte van de opleiding wordt verzorgd door de Hogeschool Zuyd in Maastricht. Het praktische gedeelte van de opleiding bestaat uit twee praktijkleerperiodes op de Kraamafdeling en op de verloskamers in het Catharina Ziekenhuis. Daarnaast is er een oriënterende stage van 4 weken op de couveuse unit. Voor elke praktijkleerperiode maak je een stageplan. Hierin geef je aan wat je wilt leren, hoe je aan de leerdoelen gaat werken en welke ondersteuning je daarbij verwacht. De afspraken worden vastgelegd in een contractgesprek. Elke praktijkleerperiode sluit je af met een transferopdracht en een eindevaluatie. Gedurende de praktijkleerperiode word je ondersteund door vaste werkbegeleiders.

Duur en start opleiding

De opleiding duurt 15 maanden bij een 36-urige werkweek.

Toelatingseisen

Je komt in aanmerking voor het volgen van de opleiding tot obstetrieverpleegkundige als je in het bezit bent van een diploma HBO- of MBO-Verpleegkundige. Na een voorwerkperiode van minimaal 1 jaar kijken we of je de competenties bezit om de vervolgopleiding Obstetrie te gaan doen.

Interesse?

Reageer op een vacature bij de afdeling Verloskunde/ Kraamafdeling of stuur een open sollicitatiebrief. Voor meer informatie over de inhoud van de opleiding en aanmelding kun je contact opnemen met één van de onderstaande contactpersonen.

Naam mw. Keetje Sars
Functie teamleider Verloskunde
Telefoonnummer 040 - 239 81 11
E-mailadres keetje.sars@catharinaziekenhuis.nl

terug naar het opleidingen overzicht