Bloedprikken op afspraak

Bloedprikken?

Dat kan voortaan ook met een afspraak.

Met een afspraak helpen wij u sneller en is de wachttijd korter.

Klik hier om een afspraak te maken

Hoe werkt het?

• U krijgt een verwijzing van uw zorgverlener om bloed te prikken
  • Maak online een afspraak
  • Kies een geschikte datum en tijd
  • Vul uw gegevens in voor een ontvangstbevestiging per e-mail
  • Neem het aanvraagformulier van de zorgverlener én de bevestigingsmail (digitaal of op papier) van uw prikafspraak mee naar het ziekenhuis.
  • Op het gekozen tijdstip en datum meldt u zich bij het laboratorium route 430

Lukt het niet om een afspraak te maken? Dan bent u tussen 8.00 - 17.00 uur van harte welkom zonder afspraak. Houd er rekening mee dat de wachttijd langer kan zijn als u geen afspraak heeft. Wilt u tussen 17.00 en 19.30 uur bloedprikken? Dan heeft u wel een afspraak nodig.

Voor het inleveren van materiaal hoeft u geen afspraak te maken.

Veelgestelde vragen over bloedprikken op afspraak

Moet ik nog iets meenemen voor het bloedprikken?

Neem het aanvraagformulier van de zorgverlener én de bevestigingsmail (digitaal of op papier)van uw afspraak mee. De bevestigingsmail hoeft u niet uit te printen.

Ik heb geen afspraak gemaakt, kan ik dan alsnog bloed laten prikken?

Ja, u kunt dan nog steeds langskomen tussen 08.00 uur en 17.00 uur. Om te voorkomen dat u langer moet wachten, vragen wij wel u om een afspraak te maken. Op deze manier kunnen wij u sneller helpen.

Kan ik ook ’s avonds bloed laten prikken?

Ja, het is mogelijk om tussen 17.00-19.30 bloed te prikken. Hiervoor heeft u wel een afspraak nodig.

Ik wil bij de prikpost van het Catharina Kanker Instituut een afspraak maken, kan dat ook?

Nee, op dit moment kunt u alleen een afspraak maken voor de prikpost bij het laboratorium.

Ik hoef alleen maar materiaal in te leveren, moet ik ook een afspraak maken?

Nee, dit is niet nodig. Voor het inleveren van materialen (bijvoorbeeld urine, ontlasting, speeksel en sperma) zonder bloedafname kunt u direct bij ons terecht.

Kan ik een afspraak maken voor iemand anders?

Ja, dit is mogelijk. Zorg wel dat diegene de bevestigingsmail meeneemt naar de afspraak.

Ik wil mijn afspraak verzetten of annuleren, hoe kan ik dat doen?

In de bevestigingsmail staat een link die u aan kunt klikken om de afspraak te wijzigen of annuleren.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen, wat moet ik doen?

Controleer of de e-mail bij de ‘ongewenste mail’ is binnengekomen. Heeft u de bevestiging nog steeds niet ontvangen, dan hoeft u geen contact met ons op  te nemen. U kunt zich ook aanmelden met uw geboortedatum.

Is het veilig om nu naar het ziekenhuis te komen?

Ja, als ziekenhuis doen we alles om een veilige plek te zijn voor iedereen die onze zorg nodig heeft. Daarom nemen we verschillende maatregelen. Wij vragen ook uw hulp. Want samen houden we onze zorg veilig. Kijk voor meer informatie op www.catharinaziekenhuis.nl/naarhetziekenhuis