Bouw en renovatie

Wij ontvangen u graag in een moderne en gastvrije omgeving. Onze locatie is prima: we zijn goed bereikbaar en zitten midden tussen onze patiënten. Maar ons ziekenhuisgebouw is alweer veertig jaar oud en het is tijd om het aan te passen aan de moderne eisen van deze tijd. Het Catharina Ziekenhuis werkt altijd aan verbeteringen. Verbeteringen om onze patiënten de beste zorg te geven. We zorgen graag voor comfort, kwaliteit, ruimte en veiligheid. Voor patiënten en medewerkers.

Daarom bouwen we voor beter!

Voor mensen…

Meer privacy, meer comfort, meer gastvrijheid.

Voor kwaliteit…

Beter inrichten van onze gebouwen voor nog betere en veiligere zorgverlening.

Voor morgen…

Om klaar te zijn voor de medische innovaties van de toekomst.

Bouwontwikkelingen

De vernieuwing van het ziekenhuis verspreiden we over een langere periode. Op die manier merkt u het minst van de verbouwingen.
Al geopend

Klik hier voor een PDF versie


Slim klussen

Het verbouwen van een ziekenhuis is een enorme klus. De zorg voor onze patiënten gaat door, 24 uur per dag, 7 dagen per week. We moeten dus bouwen en renoveren terwijl het ziekenhuis gewoon in bedrijf is. Rommel, geluidshinder en tijdelijke omleidingen zijn daarom niet helemaal te voorkomen. Wij doen er alles aan om dit zoveel mogelijk te beperken. De bouwers hebben daarom vaste hak- en boortijden. Omleidingsroutes geven wij altijd aan. Ook informeren we u steeds over waar en waarom er gebouwd wordt.


Contact

Uw veiligheid en welzijn staan voorop. Heeft u vragen of opmerkingen? Geeft u dit dan aan bij uw zorgverlener. U kunt ook contact opnemen met Patiëntenvoorlichting via telefoonnummer 040 - 239 84 13.

Nu in uitvoering

Bouwen aan meer privacy en comfort op alle verpleegafdelingen

Comfort in een gastvrije omgeving zijn zaken die mensen tegenwoordig verwachten van een ziekenhuis. Onze huidige verpleegafdelingen voldoen niet meer aan deze verwachtingen. Daarom renoveren wij onze verpleegafdelingen. We bouwen voor beter…

Voor mensen…

Meer een- en tweepersoonskamers voorzien van goede sanitaire voorzieningen en eigen TV en internet aan bed geven onze patiënten meer privacy en comfort.

Voor kwaliteit…

Er is een aparte ruimte waar apothekersassistenten medicatie voorbereiden voor gebruik op de verpleegafdeling. Dit helpt medicatiefouten voorkomen en zorgt er bovendien voor dat onze verpleegkundigen meer tijd hebben voor zorg aan u.

Voor morgen…

Toen de eerste gerenoveerde verpleegafdeling in december 2011 in gebruik genomen wordt, kregen we er 32 extra verpleegbedden bij.


De eerste verpleegafdeling is al gerenoveerd. Benieuwd hoe deze eruit ziet? Bekijk dan de film 'Impressie nieuwe verpleegafdeling'.

Wat gebeurt er?

  • In januari 2011 startte de renovatie van de eerste verpleegafdeling.
  • De eerste gerenoveerde verpleegafdeling werd in december 2011 in gebruik genomen.
  • In de periode van begin 2014 tot 2018 worden ook alle andere verpleegafdelingen gerenoveerd.

Al geopend

Bouwen aan een vernieuwde centrale hal waar het ontspannen en plezierig toeven is

Voor de hoofdingang van het ziekenhuis bouwden we een nieuw gebouw. Hierin worden de meeste behandelactiviteiten van ons Hart- en vaatcentrum geconcentreerd. De begane grond van dit gebouw werd gekoppeld aan de bestaande centrale hal. We bouwden voor beter...

Voor mensen…

Met winkels, een espressobar en een gastvrij restaurant is de centrale hal van alle gemakken voorzien.

Voor kwaliteit…

Naast ontspanning en een culinaire versnapering kunt in de centrale hal ook terecht voor de meest uiteenlopende vragen.  Onze medewerkers en vrijwilligers helpen u graag!

Voor morgen…

Uw vertrouwde Catharina Apotheek heeft een plek in het midden van de vernieuwde hal. Zo kunt u meteen uw medicijnen meenemen na het bezoek aan uw arts in het ziekenhuis.

Bouwen aan een ziekenhuisterrein met meer parkeerplaatsen

Voor de hoofdingang van het ziekenhuis bouwden we een nieuw gebouw. Om ruimte hiervoor te creëren werd het ziekenhuisterrein aangepast. We bouwden voor beter...

Voor mensen…

We hebben het terrein zo ingericht dat er meer parkeerplaatsen voor u zijn. Daarnaast sluit het vernieuwde terrein goed aan op de HOV-plannen van de gemeente en is het ziekenhuis met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar.

Voor kwaliteit…

De vernieuwde hoofdingang biedt voldoende ruimte om patiënten die slecht ter been zijn voor de hoofdingang op te halen of af te zetten. Ook de taxistandplaats en invalideparkeerplaatsen zijn vlak bij de hoofdingang.

Voor morgen…

Het vernieuwde terrein is weer prachtig aangeplant met nieuwe bomen zodat het ziekenhuis ook in de toekomst in een groene omgeving staat.

Bouwen aan innovatieve hartzorg

Voor de hoofdingang van het ziekenhuis bouwden we een nieuw gebouw. Hierin worden de meeste behandelactiviteiten van ons Hart- en vaatcentrum geconcentreerd: de hartcatheterisatiekamers, de dotterlounge, de hartbewaking en de Medium Care. We bouwden voor beter...

Voor mensen…

Bijna alle behandelactiviteiten van het Hart- en vaatcentrum in één gebouwen bij elkaar, maakt het voor u makkelijker de juiste locatie te vinden.

Voor kwaliteit…

Er is een goede verbinding met het operatiekamercomplex en de Spoedeisende Hulp zodat patiënten met acute hartproblemen snel op de juiste plaats zijn.

Voor morgen…

Met moderne faciliteiten en hypermoderne apparatuur, blijven we ook in de toekomst een nationaal en internationaal bekend en erkend hartcentrum.

Bouwen aan luxe kraamsuites

Het Catharina Ziekenhuis investeerde in 15 luxe kraamsuites. De nieuwe kraamsuite heeft de uitstraling van een hotel. De kamer is sfeervol, ademt rust uit en is voorzien van alle moderne faciliteiten.

Voor mensen…

Zwangere vrouwen verblijven in de kraamsuite en kunnen er ook bevallen. Moeder en kind blijven bij elkaar en ook de partner kan blijven slapen. Drie van de vijftien ruime kraamsuites hebben een bad. Het Catharina Ziekenhuis streeft ernaar 1-op-1 begeleiding te geven vanaf het eerste moment.

Voor kwaliteit…

De nieuwe kraamsuites zijn ruim en efficiënt ingericht, ook voor de bevalling van meerlingen. De kamers zijn voorzien van moderne (medische) hulpmiddelen en het Catharina Ziekenhuis beschikt over een high-tech OK en een Intensive Care van het hoogste niveau. Het ziekenhuis biedt veilige zorg in alle opzichten.

Voor morgen…

Zwangere vrouwen die kiezen voor het Catharina Ziekenhuis bevallen in een zeer deskundige omgeving. Hoog opgeleide verloskundigen, gynaecologen en verpleegkundigen zetten zich met grote gedrevenheid in om de bevalling zo goed mogelijk te laten verlopen.


Bouwen aan meer gastvrijheid, ruimte en comfort voor polibezoekers, patiënten op de verpleegafdeling en patiënten met nierziekten

Naast het bestaande polikliniekgebouw bouwden we een nieuw gebouw met acht bouwlagen. Vanaf de zomer van 2013 ontvangen we u hier in een moderne gastvrije omgeving. Ook ons bestaande polikliniekgebouw werd gerenoveerd en eind 2016 in gebruik genomen. We bouwden voor beter…

Voor mensen…

Bijna alle poli's bij elkaar in een gastvrij en modern gebouw maakt het voor u makkelijker de juiste poli te vinden en aangenamer om er te verblijven. De poli Nierziekten zit nu op één etage samen met de dialyse-afdeling.

Voor kwaliteit…

Door de ruimtelijke indeling kunnen we efficiënter werken. Bovendien is de functieafdeling Klinische Neurofysiologie bij de poli Neurologie geplaatst zodat u maar op één locatie in het ziekenhuis hoeft te zijn. Na de renovatie van het bestaande polikliniekgebouw zitten alle onderzoeksafdelingen bij de desbetreffende polikliniek. Wel zo gemakkelijk!

Voor morgen…

Doordat we meer ruimte creëren hebben we de ruimte om meer patiënten te kunnen ontvangen.

Bouwen aan de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) waar medisch instrumentarium wordt gereinigd

Op de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) worden jaarlijks zo’n 100.000 sets medische instrumenten gereinigd en gesteriliseerd. Na al die jaren was de CSA aan een grondige renovatie toe. Wij bouwden voor beter...

Voor mensen…

Meer werkplezier voor onze medewerkers in een moderne en praktische ingerichte ruimte die voldoet aan alle arbo-eisen.

Voor kwaliteit…

De nieuwste apparatuur zorgt voor de beste kwaliteit van het sterilisatieproces waardoor infecties voorkomen worden en u bij ons dus in veilige handen bent.

Voor morgen…

Om in de toekomst nog meer sets medische instrumenten te kunnen reinigen als gevolg van het groeiende aantal operaties.

Bouwen aan de Catharina Apotheek waar u uw medicijnen meteen na ontslag kunt ophalen

Wanneer patiënten met ontslag gaan of bij de dokter op de poli zijn geweest krijgen ze vaak een recept mee waarmee ze bij hun eigen apotheek medicijnen kunnen ophalen. Vanaf begin 2012 kunnen zij deze medicijnen gewoon in de Catharina Apotheek in ons eigen ziekenhuis ophalen. Wij bouwden voor beter…

Voor mensen…

Patiënten hebben hun medicijnen meteen in huis en het bespaart hen een rit naar de stad.

Voor kwaliteit…

De Catharina Apotheek heeft de medicatie die in het ziekenhuis wordt voorgeschreven meteen op voorraad. Goede informatie-uitwisseling met de eigen apotheek van de patiënt zorgt voor veilig medicijngebruik.

Voor morgen…

Patiënten krijgen meer keuze waar ze het liefst hun medicijnen ophalen.

Bouwen aan de Intensive Care (IC) en met meer ruimte en comfort

De IC werd een aantal jaren geleden tijdelijk naar 6-oost verplaatst om plaats te maken voor de renovatie van het OK-complex en aansluitend de Spoedeisende Hulp. In 2009 werd de nieuwe Spoedpost in gebruik genomen en werd de ruimte waar de Spoedeisende Hulp tijdens de renovatie heeft gezeten weer omgebouwd tot IC. Eind 2011 werden de eerste patiënten verzorgd op een splinternieuwe IC. We bouwden voor beter…

Voor mensen…

Meer comfort en privacy voor patiënten in ruimere kamers.

Voor kwaliteit…

De IC zit nu weer tussen de OK en SEH waardoor het transport van patiënten van- en naar de IC veel sneller en veiliger is. De nieuwste apparatuur zorgt voor de beste kwaliteit van zorg en een innovatief watermistsysteem verhoogt de brandveiligheid.

Voor morgen…

10 extra IC-bedden zodat we het groeiende aantal patiënten dat IC-zorg nodig heeft, kunnen opvangen.

Benieuwd hoe de nieuwe IC eruit ziet? Bekijk dan de film 'Impressie nieuwe Intensive Care'


Bouwen aan meer ruimte in de Dagbehandeling Oncologie

De afdeling Dagbehandeling Oncologie (hier krijgen patiënten met kanker die niet in ons ziekenhuis liggen een chemokuur) is geïntegreerd in het Catharina Kanker Instituut. Hiervoor werd een nieuwe ruimte ingericht waar vanaf begin 2011 de eerste patiënten werden verwelkomd. Wij bouwden voor beter…

Voor mensen…

Op de nieuwe afdeling is meer comfort en privacy. Bovendien kunnen patiënten en hun begeleiders gebruik maken van de voorzieningen, de parkeerplaats en de speciale ingang van het Catharina Kanker Instituut.

Voor kwaliteit…

Voor kwaliteit…
Het nieuwe afdeling is geïntegreerd in het Catharina Kanker Instituut. Alle kennis en kunde op het gebied van kanker zit hier bij elkaar.

Voor morgen…

Op de nieuwe locatie is de Dagbehandeling uitgebreid van 10 naar 16 plaatsen.

Bouwen aan een Spoedpost Catharina voor spoedzorg door ziekenhuis én huisartsen

Spoedpost Catharina is vernieuwd en uitgebreid. In 2009 is de nieuwbouw in gebruik genomen. De Spoedpost ligt aan de achterzijde van het Catharina Ziekenhuis. Daar vindt u ook de Dienstapotheek, waar u 's avonds, 's nachts en in het weekend en op feestdagen medicijnen kunt halen. Wij bouwden voor beter…

Voor mensen…

De huisartsenpost en spoedeisende hulp zitten hier op één locatie. Zo bent u altijd meteen op de juiste locatie wanneer u zorg nodig heeft. Bovendien kunt u in de dienstapotheek ’s nachts, in het weekend en op feestdagen meteen uw medicijnen ophalen.

Voor kwaliteit…

De nieuwe Spoedpost is uitgerust met de modernste apparatuur. Er is een CT-scanner aanwezig en zijn er ook 2 röntgenkamers. Wel zo handig als snelheid geboden is!

Voor morgen…

Met 15 behandelkamers, 4 bespreekkamers, 2 shockrooms en 2 triagekamers kan de Spoedpost Catharina alle meer dan 70.000 patiënten per jaar van goede zorg voorzien.

Spoedpost Catharina is een van de eerste Spoedposten van het land. Het is een samenwerking van huisartsen, ziekenhuis en dienstapotheek. Patiënten kunnen er in het weekend en ’s nachts terecht voor spoedeisende hulp en medicijnen. Door de samenwerking krijgen patiënten de juiste zorg van de juiste zorgverlener op één locatie. Het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop en het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond hebben ook een Spoedpost.


Bouwen aan een hypermodern operatiekamercomplex met meer capaciteit

Ons nieuwe operatiekamer(OK)-complex dat in 2008 in gebruik werd genomen is voorzien van de modernste en beste medische voorzieningen. Wij beschikken nu over achttien hypermoderne operatiekamers. Wij bouwden voor beter…

Voor mensen…

De frisse en moderne omgeving met een zeer professionele uitstraling geeft vertrouwen in de goede afloop van uw operatie en meer werkplezier voor onze chirurgen en OK-medewerkers.

Voor kwaliteit…

Op het nieuwe OK-complex werken we met de modernste apparatuur en staat uw veiligheid voorop. Bovendien zijn veel operatiekamers speciaal ingericht voor bepaalde ingrepen, bijvoorbeeld openhartoperaties of endoscopische operaties.

Voor morgen…

Met 18 moderne OK’s kunnen we al onze patiënten helpen.