Werken bij Catharina

Opleidingen

Interesse in een opleiding tot (gespecialiseerd) verpleegkundige? Of word je liever operatieassistent of anesthesiemedewerker? In het Catharina Ziekenhuis is er veel mogelijk! Via de pagina opleidingen kom je alles te weten over onze opleidingsmogelijkheden.

Om het opleidings- en stage-aanbod voor arts-assistenten te bekijken ga je naar AIOS/assistent in opleiding. Coassistenten vinden meer informatie bij Co-assistent/semi-arts.

Traineeships

Naast opleidingen bieden wij je ook de mogelijkheid om je voor te bereiden op een opleidingsplaats door deel te nemen aan één van de traineeships van ons Flexbureau. Een selecte groep verpleegkundigen wordt met dit traineeship klaargestoomd voor een opleiding tot IC , SEH, CCU of dialyse Kinderverpleegkundige. Tijdens het traineeship dat duurt twee jaar duurt, doe je werkervaring op bij diverse afdelingen, rond je opleidingsmodules af, houd je je portfolio up-to-date en verzorg je klinische lessen. Daarbij krijg je begeleiding van jouw mentor, werkbegeleider en leidinggevende. Na het succesvol doorlopen van het traineeship en het behalen van een instaptoets, bieden we jou gegarandeerd een vast contract en een opleidingsplaats aan.

Stages

Wil je graag verpleegkundige worden? Wij zijn zowel voor het MBO-V als HBO-V stageverlenend (BOL en/of voltijd).  Het Catharina Ziekenhuis werkt hiervoor samen met Fontys en Avans (HBO-V) en Summa (MBO-V). Via deze onderwijsinstellingen worden de stageplaatsen verdeeld over de studenten. Een deel van je kennis en vaardigheden leer je op school en met stages breng je één en ander in de praktijk. Een belangrijk gedeelte van je opleiding dus! In het Catharina Ziekenhuis kun je stage lopen binnen het Catharina-spoor en het Ziekenhuisspoor. Lees er hier meer over.

Ook zijn wij stageverlenend voor de opleidingen HBO-VT en MBRT. Voor de MBRT kennen we twee varianten: de voltijdvariant waarbij de stageplaatsen worden verdeeld via Fontys. Er is ook een duale variant. Daarvoor dien je te solliciteren op vacatures die op de website van het Catharina Ziekenhuis staan. Voor de HBO-VT worden de stageplaatsen ook verdeeld via Fontys. We kennen ook een in-service variant. Daarvoor dien je te solliciteren op vacatures die op de website van het Catharina Ziekenhuis staan.

Daarnaast kan je ook je reguliere stages in het Catharina Ziekenhuis lopen voor andere studierichtingen. Daarvoor verwijzen we je graag naar de afdeling(en) waar jij stage wil lopen. De contactgegevens van deze afdeling(en) kan je vinden op www.catharinaziekenhuis.nl onder het kopje ‘specialismen en afdelingen’.

Maatschappelijke-, beroepsoriënterende- en snuffelstages zijn niet mogelijk in het Catharina Ziekenhuis.

Zij-instroom

Ben jij verpleegkundige maar heb je geen ziekenhuiservaring? Dan is het zij-instroomtraject voor jou de ideale manier om de overstap te maken naar het ziekenhuis. Door middel van theorie- en praktijklessen bieden we jou een traject op maat om jou klaar te stomen om zelfstandig aan de slag te gaan binnen ons ziekenhuis. Je komt in dienst van het Flexbureau en start de eerste drie tot zes maanden als medewerker verpleging en verzorging. Daarbij ga je meelopen op één of meerdere afdelingen en word je begeleid door collega’s uit het ziekenhuis. Na positieve afronding van het traject “zij-instromer” kun je aan de slag als verpleegkundige in ons ziekenhuis. Er zijn meerdere instroommomenten per jaar. Meld je aan voor onze vacatureservice en mis geen enkele vacature!

 

Herintreder

Ook voor verpleegkundigen zonder recente ziekenhuiservaring heeft het Catharina Ziekenhuis een traject opgericht. Binnen het traject ‘Think BIG’ word jij opgeleid om jouw BIG-registratie opnieuw te behalen om zo na een ontwikkeltraject als verpleegkundige in ons ziekenhuis te gaan werken. Tijdens het traject kom je in dienst van het Flexbureau, update je je kennis met theorie- en praktijklessen en word je intensief begeleid. Een unieke kans! Gedurende vijf maanden kom je in dienst als medewerker verpleging en verzorging en loop je vijf maanden mee op verschillende afdelingen. Bij het positief afronden van dit traject, kun je aan de slag als verpleegkundige in ons ziekenhuis. Er zijn meerdere instroommomenten per jaar. Meld je aan voor onze vacatureservice en mis geen enkele vacature!


Wij zoeken per direct verpleegkundige professionals

Mensen zeggen vaak dat het werk van verpleegkundige professionals een roeping is. Iets wat niet voor iedereen is weggelegd. Maar voor het Catharina is verpleegkunde nog veel meer dan dat. Het is zorgen met een warm hart. Uitblinken in wat moeilijk is. Vernieuwen waar mogelijk. Daadkrachtig teams aansturen. En vooral ook: de kers op de taart zetten voor patiënten. De zorg groeit en is flink in ontwikkeling. Wij zoeken daarom nog veel meer warme harten, uitblinkers, vernieuwers, verpleegkundige leiders en aandachtgevers. Benieuwd welk type jij bent en of je matcht met Catharina? We dagen je uit voor de test! www.catharinamatch.nl


Bekijk ons complete vacatureoverzicht of kies voor uitgebreidere info in de verschillende functies:


Nele brengt het hele Catharina in beeld: volg haar vlog

Onze recruiter Nele neemt je in haar vlogs mee naar verschillende afdelingen binnen het Catharina Ziekenhuis. Daar praat ze met collega’s over hun beroep, wat ze energie geeft, welke ontwikkelmogelijkheden ze krijgen en welke kansen ze pakken. Volg Nele via de Facebookpagina of klik op onderstaande video’s.

Vlog-historie


Topwerkgever

We zijn niet zomaar een werkgever. Het Catharina Ziekenhuis is verkozen tot Topwerkgever! CRF, specialist op het gebied van onderzoek naar arbeidsmarktontwikkeling, publiceert jaarlijks een lijst met topemployers. Het Catharina Ziekenhuis scoort hoog op het gebied van opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Ook bieden we onze medewerkers zeer goede arbeidsvoorwaarden.