Diastolisch hartfalen

Catharina Hart- en Vaatcentrum

Bij diastolisch hartfalen ontspant uw hartspier zich niet goed. De cardiologen en cardiothoracaal chirurgen van het Catharina Ziekenhuis hebben jarenlange ervaring met het onderzoeken en behandelen van diastolisch hartfalen. Onze artsen doen veel onderzoek naar nieuwe technieken om deze vorm van hartfalen te behandelen en staan landelijk bekend om hun expertise.

Wat is diastolisch hartfalen?

Bij diastolisch hartfalen ontspant uw hartspier zich minder goed dan normaal. Bij diastolisch hartfalen (ook wel diastolische dysfunctie genoemd) vult uw hart zich niet voldoende meer met bloed. De organen en weefsels houden dan vocht vast. Ook krijgen de organen en de weefsels te weinig zuurstofrijk bloed om goed te kunnen werken. Hierdoor kunnen er bij u allerlei klachten ontstaan.

Hartfalen betekent dat de twee functies van het hart, het ontvangen en verder pompen van bloed, zijn verstoord. Het is erg belangrijk om de symptomen van hartfalen op tijd te herkennen."

drs. Kathinka Peels Cardioloog

Wat is de oorzaak van diastolisch hartfalen?

Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van diastolisch hartfalen:

Onderzoeken naar diastolisch hartfalen

Deze onderzoeken kunnen de hartspecialisten van het Catharina Ziekenhuis uitvoeren om diastolisch hartfalen vast te stellen:

Nieuwste behandelmethoden diastolisch hartfalen

In het Catharina Hart- en Vaatcentrum behandelen we jaarlijks duizenden mensen die last hebben van hartfalen. Onze hartspecialisten doen ook veel wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van hartfalen en helpen mee aan het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden. Niet voor niets verwijzen huisartsen uit de regio en specialisten uit het hele land patiënten door naar het Hart- en Vaatcentrum van ons ziekenhuis.

Deel deze pagina