Boezemtachycardie

Boezemtachycardie is een te snelle hartslag. Bij een aanval kan de hartslag oplopen naar 100 tot 200 slagen per minuut. Boezemtachycardie kan enkele minuten tot meerdere uren duren. Boezemtachycardie komt vaak in een aanval voor, maar is soms ook continu aanwezig. Deze hartritmestoornis kan leiden tot hartfalen.

Oorzaken

Uw normale hartritme wordt bepaald door de sinusknoop in de rechterboezem van het hart. Bij boezemtachycardie is de hartslag hoger dan het ritme van deze sinusknoop. Bij boezemtachycardie ontstaan prikkels vanaf andere plekken dan de sinusknoop. Daardoor raakt het systeem van de prikkels in de war.

Onderzoeken

Deze onderzoeken kunnen de hartspecialisten in ons ziekenhuis uitvoeren om bij u boezemtachycardie vast te stellen:

Behandeling

Boezemtachycardie kunnen onze specialisten onder andere behandelen met:

In het Catharina Hart- en vaatcentrum behandelen we jaarlijks duizenden mensen met hartklachten, bijvoorbeeld met cardioversie. Onze hartspecialisten doen ook veel wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van boezemtachycardie en helpen mee aan het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden. Niet voor niets verwijzen huisartsen uit de regio en specialisten uit het hele land patiënten door naar het Hart- en vaatcentrum van ons ziekenhuis.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden