Een versnelde hartslag is een ernstige hartritmestoornis die we ook wel kamertachycardie noemen. In het Catharina Hart- en Vaatcentrum kunnen onze specialisten deze versnelde hartslag behandelen. Onze artsen doen veel onderzoek naar nieuwe technieken en leveren een belangrijke bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek naar kamertachycardie.

Wat is kamertachycardie?

Kamertachycardie is een te snel ritme van de kamers van het hart. Bij kamertachycardie ligt de versnelde hartslag dan tussen de 100 en 240 slagen per minuut. Een normaal ritme bij een volwassen persoon is tussen de 60 en 70 slagen per minuut. Een versnelde hartslag van 100 tot 130 slagen per minuut noemen we ook wel een langzame kamertachycardie.

Een hartritmestoornis kan een negatieve invloed hebben op uw kwaliteit van leven. Na de behandeling in het Catharina Hart- en Vaatcentrum is de kans groot dat u uw ‘oude leven’ zonder hartritmestoornis weer kunt oppakken."

dr. Lukas Dekker Cardioloog

Wat is de oorzaak van kamertachycardie?

Dit zijn veelvoorkomende oorzaken zijn van kamertachycardie:

Onderzoeken naar kamertachycardie

Deze onderzoeken kunnen de hartspecialisten van het Catharina Ziekenhuis uitvoeren om kamertachycardie bij u vast te stellen:

Nieuwste behandelmethoden van kamertachycardie

In ons Hart- en Vaatcentrum behandelen we jaarlijks duizenden mensen met hartklachten. Onze hartspecialisten doen ook veel wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van kamertachycardie en helpen mee aan het ontwikkelen van nieuwe methoden om een versnelde hartslag te behandelen. Niet voor niets verwijzen huisartsen uit de regio en specialisten uit het hele land patiënten door naar het Hart- en Vaatcentrum van ons ziekenhuis.

Deel deze pagina