Systolisch hartfalen

Catharina Hart- en Vaatcentrum

De cardiologen en cardiothoracaal chirurgen van het Catharina Ziekenhuis hebben veel ervaring met behandelen van systolisch hartfalen. De artsen van het Catharina Hart- en Vaatcentrum doen veel onderzoek naar nieuwe technieken om deze vorm van hartfalen te behandelen en staan landelijk bekend om hun expertise.

Wat is systolisch hartfalen?

Bij systolisch hartfalen trekt uw hartspier niet krachtig genoeg samen. Het hart pompt bij systolisch hartfalen per hartslag minder bloed rond dan normaal. Als de linkerkant van uw hart niet goed pompt, kunt u last hebben van opgehoopt vocht in uw longen. Als juist de rechterkant van uw hart via de aorta te weinig bloed in uw lichaam pompt, kunt u last hebben van vocht in uw buik, benen en voeten.

Hartfalen betekent dat de twee functies van het hart, het ontvangen en verder pompen van bloed, zijn verstoord. Het is erg belangrijk om de symptomen van hartfalen op tijd te herkennen."

drs. Kathinka Peels Cardioloog

Wat is de oorzaak van hartfalen?

Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van hartfalen:

Onderzoeken naar systolisch hartfalen

Deze onderzoeken kunnen de hartspecialisten van het Catharina Ziekenhuis uitvoeren om systolisch hartfalen vast te stellen:

Nieuwste behandelmethode van hartfalen

In het Catharina Hart- en Vaatcentrum behandelen we jaarlijks duizenden mensen die last hebben van hartfalen. Onze hartspecialisten doen ook veel wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van hartfalen en helpen mee aan het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden. Niet voor niets verwijzen huisartsen uit de regio en specialisten uit het hele land patiënten door naar het Hart- en Vaatcentrum van ons ziekenhuis.

Deel deze pagina