Verpleegafdeling Obesitascentrum

Na een gewichtsverminderende operatie verzorgen wij u op een verpleegafdeling in het Catharina Ziekenhuis. Dit kan een kortdurende opname zijn of een opname voor een langere tijd.

Afdeling Kortverblijf & dagverpleging

Voor een korte opname gaat u naar Kortverblijf & dagverpleging. Deze afdeling is speciaal voor patiënten die een relatief kleine ingreep hebben ondergaan en hiervoor één tot vijf dagen in het ziekenhuis verblijven. Op deze afdeling liggen patiënten van verschillende specialismen. De meeste bariatrische patiënten worden na de operatie verzorgd op deze afdeling. Raadpleegt u de pagina afdeling Kortverblijf & dagverpleging voor meer informatie.


Verpleegafdeling Chirurgie

Voor een opname voor langere tijd verzorgen wij u op de verpleegafdeling Chirurgie.

Contact verpleegafdeling Chirurgie

Verpleegafdeling Chirurgie (5-oost/9-oost) 040 - 239 79 50

Bezoektijden verpleegafdelingen


Wij doen een dringend verzoek aan bezoekers met klachten die wijzen op corona, om niet naar het ziekenhuis te komen.

  • Meld u altijd eerst aan de balie in de centrale hal.
  • U krijgt van ons een mondkapje.
  • Draag dit mondkapje gedurende uw hele bezoek in het ziekenhuis. Ook als u bij uw naaste op de kamer bent.
  • Op de twee- en vierpersoonskamers is met een sticker aangegeven waar u kunt gaan zitten.
Het is toegestaan om per patiënt één bezoeker per dag te ontvangen tussen 18.00 en 20.00 uur. De bezoeker mag maximaal één uur blijven in dit blok. Alle andere bezoekuren vervallen. Dit geldt ook voor patiënten met corona. Er zijn een paar uitzonderingen:
  • Kinderafdeling: hier mogen de twee ouders op bezoek komen.
  • Terminale patiënten: tijdens het waken bij een patiënt mogen per dag (24 uur) maximaal drie bezoekers aanwezig zijn, waarbij we vragen zo min mogelijk de kamer in en uit te lopen.
Let op: kinderen tot 13 jaar tellen we niet mee in het aantal toegestane bezoekers.


Bekijk de veelgestelde vragen over bezoek in tijden van corona.

tijdens het waken bij een patiënt mogen per dag (24 uur) maximaal drie bezoekers aanwezig zijn, waarbij we vragen zo min mogelijk de kamer in en uit te lopen.

Meer informatie over bezoektijden


Informatie over uw opname

Om u goed voor te kunnen bereiden op een (korte) opname, hebben wij in de folder 'Informatie over uw opname' alles voor u op een rijtje gezet. Deze informatie kunt u vooraf rustig thuis doorlezen.


De dag van de operatie

Als u een operatie voor overgewicht - een zogenoemde bariatrische operatie - moet ondergaan, wordt u op de dag van de operatie opgenomen op de verpleegafdeling. Maar wat staat u eigenlijk te wachten als u het ziekenhuis binnenkomt? En hoe zit het met de pijnbestrijding, narcose en zuurstofmasker? In deze video leggen we stap voor stap uit hoe de operatiedag - van binnenkomst in het ziekenhuis tot na de operatie - er uitziet.