Symposium chronische nierschade: What's new?

jan 1 do
Wanneer:
Locatie:
Congreszaal Catharina Ziekenhuis route 149

Een jaar geleden werd de NHG standaard chronische nierschade gepubliceerd. Laten we dit onderwerp op 13 februari eens samen beetpakken, tijdens het symposium Chronische nierschade: What’s new?

Begin 2018 werd de nieuwe NHG standaard gepubliceerd. Deze vervangt de LTA Chronische nierschade uit 2009. Een belangrijk verschil met de LTA is dat het leeftijdscriterium voor het beleid is komen te vervallen. Het nieuwe classificatiesysteem is gebaseerd op de prognose. Dit betekent dat het cardiovasculair risico en het risico op eindstadium nierfalen doorslaggevend zijn voor de behandeling.

Tijdens het symposium gaan we in op de consequenties van dit nieuwe classificatiesysteem op de dagelijkse praktijk.  Wat betekent dit beleid voor de oudere patiënt? Wordt deze het slachtoffer van de richtlijn? En wat doen we met de patiënt met veel comorbiditeit of een korte levensverwachting? Tijdens het symposium spreken we ook over de eerder dit jaar verschenen RTA Chronische nierschade. Aan de hand van casuïstiek en presentaties wordt u op een interactieve wijze door de nieuwe richtlijn geleid en krijgt u handvatten voor de diagnostiek, (gezamenlijke) behandeling en consultatie.

Lees hier het volledige programma

Wij nodigen u van harte uit:

Datum: woensdag 13 februari
Tijd: 18.00 – 21.00 uur
Locatie: Congreszaal Catharina Ziekenhuis, route 149

Accreditatie is aangevraagd voor: huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, medisch specialisten, praktijkondersteuners en apothekers.

Deel deze pagina

Agendaoverzicht Catharina