Informatieavond: Een oplopend PSA na behandeling van prostaatkanker … en dan?

jan 1 do
Wanneer:
Locatie:
Congreszaal, Catharina Ziekenhuis

Informatieavond over leven met uitgezaaide prostaatkanker, de diagnostiek en de behandelmogelijkheden.

Het hebben van prostaatkanker heeft zowel lichamelijke als psychische gevolgen. De lichamelijke klachten na behandeling kunnen zijn: pijn, impotentie, erectiele dysfunctie en incontinentie. Angst, depressie, en stress ten opzichte van eventueel terugkomen van de ziekte spelen een grote rol.

Diagnose uitgezaaide prostaatkanker

Hoewel er diverse ontwikkelingen zijn in vroeg detecteren en in de behandeling van prostaatkanker, krijgt 20-30 procent van de in opzet genezend behandelde patiënten te maken met de diagnose uitgezaaide prostaatkanker. Soms pas vijf of tien jaar na de eerste diagnose. Hieruit blijkt dat het hebben van deze ziekte een grote onzekerheid met zich mee kan brengen. Deze onzekerheid kan zich richten op hoe lang heb ik nog? Maar ook, wat zijn er nog voor onderzoeken en behandelingen mogelijk?

Met medewerking van: Dr. Vrijhof (uroloog), Dr. Wyndaele (arts nucleaire geneeskunde) Dr. van Warmerdam (internist oncoloog), Nina van Deursen (casemanager) Françoise van de Ven (verpleegkundig specialist) en de Prostaatkankerstichting.

Aanmelden

Aanmelden voor deze informatieavond kan tot 21 maart 2019 door een e-mail te sturen naar oncologische-urologie@catharinaziekenhuis.nl of door te bellen met telefoonnummer 040 - 239 70 40.

Deel deze pagina

Agendaoverzicht Catharina