Hart&Vaatcafe

sep 24 do
Wanneer:
Donderdag 24 september 2020 van 18:30 tot 20:30 uur
Donderdag 26 november 2020 van 18:30 tot 20:30 uur
Locatie:
Congreszaal, Catharina Ziekenhuis

Elke twee maanden organiseert Harteraad samen met het Hart- en Vaatcentrum van het Catharina Ziekenhuis een Hart&Vaatcafé.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via deze link.

UPDATE: “Het Hart&Vaatcafe van a.s. donderdag 05 maart gaat helaas niet door. We hebben besloten om geen onnodig risico te nemen i.v.m. het coronavirus”.

Wat is het Hart&Vaatcafé?

Het Hart&Vaatcafé is een ontmoetingsplaats voor hartpatiënten, partners, familie, mantelzorgers, zorgverleners en andere belangstellenden. Zij kunnen er ervaringen uitwisselen, tips en informatie opdoen, vragen stellen, zorgen bespreken en een informatiestand bezoeken. Zorgverleners zoals cardiologen, hartchirurgen en vaatspecialisten kunnen via het Hart&Vaatcafé extra informatie geven en kennis delen.

Thema en programma

Bij ieder Hart&Vaatcafé staat een ander thema centraal. Eén of meerdere sprekers geven hierover een presentatie of vertellen hun verhaal. Na de pauze gaan de bezoekers met elkaar in gesprek onder begeleiding van een professional en aan het einde van de avond worden nog eventuele vragen aan de sprekers gesteld. Het Hart&Vaatcafé wordt gehouden van 18.30 tot 20.30 uur in de Congreszaal van het Catharina Ziekenhuis.

De bijeenkomsten zijn laagdrempelig, interactief en gratis.

Het onderwerp voor donderdag 05 maart 2020 is: ‘Vrouwen zijn écht anders dan mannen’, hart&vaatziekten bij vrouwen.

“Het Hart&Vaatcafe van a.s. donderdag 05 maart gaat helaas niet door. We hebben besloten om geen onnodig risico te nemen i.v.m. het coronavirus”.


Hart&vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen? Dit komt niet omdat zij ongezonder leven, want dat is gemiddeld genomen niet zo. De risicofactoren zijn vrijwel hetzelfde maar toch doen vrouwen het nét iets slechter. Het heeft er mee te maken dat de eerste tekenen vaak niet worden herkend. Pijn op de borst en steken in de bovenarm zijn bij mannen vaak het teken dat er iets mis is, bij vrouwen treden die signalen vaak niet eens op. Bij vrouwen zijn de signalen veel minder duidelijk en worden daardoor vaker genegeerd met alle gevolgen van dien. Drs. Annemiek de Vos, cardioloog en drs. Joost ter Woorst, hartchirurg vertellen over de verschillen in hartklachten en over het gebroken hart syndroom (“tako tsubo”).

Deel deze pagina

Agendaoverzicht Catharina